Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Detox+Market 12 aduce designeri internationali la singurul targ sustenabil din Bucuresti

0

Inca de la prima editie, Detox+Market a avut o misiune clara: detoxifiere in garderoba, dar si in maniera de gandi si de a ne raporta la moda, acest gigant neobosit, al doilea ca nivel de poluare in lume. Targul ajunge, odata cu luna martie, la cea de-a douasprezecea editie, crezand in aceeasi misiune mai mult ca niciodata. Detox+Market este astazi primul si singurul targ care promoveaza activ moda sustenabila.

Construita deloc intamplator pe notiunea de curaj, aceasta editie va avea ca invitati sase designeri internationali din noul val, din a caror misiune de brand nu lipsesc concepte esentiale care definesc totodata si filosofia Detox+Market:  curajul de a face lucrurile diferit, materiale sustenabile, transparenta, reciclare, fair trade si adevar estetic. Printre ei se numara brandul berlinez ANEK, care confectioneaza lenjerie intima din bucatile de material pe care atelierele si fabricile nu le mai folosesc. Sau REFLECT, brandul tanar nascut in Istanbul, care intelege moda ca activism, transparenta, incredere si mesaje puternice, care fac parte din realitatea tuturor: un hanorac rosu ne reaminteste ca atunci cand sangeram, toti sangeram la fel, iar un tricou pe nume PEACE a fost creat in urma unui workshop de terapie prin arta destinat copiilor refugiati din Siria.

Astfel, Detox+Market 12 si-a propus sa vorbeasca despre curaj. Mai mult, mai asumat, mai real, mai viu: curajul de a renunta la lucruri din garderoba sau la idei care ne blocheaza, curajul de a schimba obiceiuri, curajul de a vedea lucrurile, designul, lumea dintr-o alta perspectiva. Curajul de a vrea sa intelegem ca designul trebuie sa aiba nu doar un scop, dar o misiune clara, ca orice alt serviciu pe care alegem sa il prestam. Una dintre aceste misiuni este trecerea de la o productie industriala la o societate durabila, in care ideile trebuie sa fie peste obiecte si actiunile peste vesnica arta a conversatiei.

Detox+Market este o conversatie cu un trigger catre schimbare. Detoxifierea garderobei este un prim pas catre schimbare. Intelegerea designului si decodificarea limbajului de consum in masa in unul mai constient este alt pas. Curajul si disciplina sunt ceilalti pasi.

Pe 17 si 18 martie, la casa QREATOR by IQOS, Detox+Market 12 are misiunea clara de a aduce impreuna, timp de doua zile, moda sustenabila si designul facut „cu cap”. Ne intalnim acolo cu designeri curajosi din Berlin, Stockholm si Istanbul, cu Cristina Craciun (ELLE) si Patricia Luiza Blaj in calitate de curatori ai editiei, cu design autohton si cu o selectie de item-uri pre-owned, care asteapta sa duca povestea mai departe.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.