Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Deteriorare garantată. În dialog cu Serge Latouche”

0

Între 21-23 martie, Editura Seneca îl invită pe Serge Latouche în România pentru trei dezbateri despre decreștere, obsolescența programată și lansarea noii sale cărți „Deteriorare garantată”. Unul dintre cei mai renumiți susținători ai teoriei decreșterii conform căreia o Planetă cu resurse finite nu poate să susțină o creștere economică și demografică infinită, invită la dialog oamenii de afaceri, studenții, activiștii și reprezentanții guvernamentali.

Afis Latouche - final

 

Ce este obsolescența programată?

Obiectele care ne înconjoară sunt gândite astfel încât să se strice rapid și să fie mai ușor de înlocuit decât de reparat. Acest fenomen generează cantități enorme de deșeuri și necesită resurse naturale care, în curând, nu vor mai fi disponibile.

Societatea de hiper-producție și hiper-consum este un fenomen care ne privește pe noi toți: oamenii de afaceri în cursa pentru profit, studenții, viitori specialiști, în căutarea unei cariere de succes, activiștii într-o luptă continuă împotriva curentului. Cu toții contribuim fie prin alegerile noastre de consum, fie prin deciziile noastre de producție la economia actuală.

Se cere o schimbare de perspectivă, de dragul generațiilor tinere și al celor viitoare!

Cine este Serge Latouche?

Profesor emerit de economie la Universitatea Paris Sud, specialist în științe politice, filosofie și economie, scriitor. Unul dintre cei mai renumiți susținători ai teoriei decreșterii, un curent socio-economico-politic bazat pe economia ecologică și opus consumerismului. Conceptul de decreștere a apărut ca reacție la „dilema limitelor creșterii”.

Programul evenimentelor:

Mai multe detalii aflați pe pagina Facebook a evenimentului.

MĂSURI SUSTENABILE ÎN AFACERI – 21 martie, ora 19.00, Institutul Francez (participare pe bază de invitație)

Invitați:

  • Serge Latouche, profesor emerit de economie la Universitatea Paris Sud, specialist în științe politice și filosofie, unul dintre cei mai renumiți susținători ai teoriei decreșterii economice;
  • Raul Pop, director Asociația Ecoteca și fost Secretar de Stat în Ministerul Mediului;
  • Ioana Tetelea, cofondator și consultant sustenabilitate la Invisible Nature.

DETERIORARE GARANTATĂ – DIALOG CU STUDENȚII – 22 martie, ora 17, Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”(Sala Frescelor)

Invitați:

  • Serge Latouche, profesor emerit de economie la Universitatea Paris Sud, specialist în științe politice și filosofie, unul dintre cei mai renumiți susținători ai teoriei decreșterii economice;
  • Raul Pop, director Asociația Ecoteca și fost Secretar de Stat în Ministerul Mediului;
  • Mircea Ilie, sustainability leader IKEA;
  • Claudiu Butacu, coordonator proiect EfdeN.

LANSARE DE CARTE: DETERIORARE GARANTATĂ – ESEU DESPRE OBSOLESCENȚA PROGRAMATĂ – 23 martie, ora 19, Seneca Anticafe

Invitat:

  • Serge Latouche, profesor emerit de economie la Universitatea Paris Sud, specialist în științe politice și filosofie, unul dintre cei mai renumiți susținători ai teoriei decreșterii economice

PARTICIPAREA ESTE GRATUITĂ în limita locurilor disponibile și este condiționată de înscrierea la eveniment. Vă rugăm să confirmați participarea pe e-mail: irina.vasilescu@asociatiasnk.ro.

Evenimentul este organizat de Asociația SNK.  Partenerii logistici ai evenimentului sunt Institutul Cultural Francez, Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu”, Universitatea de Geografie.

Parteneri Media:

Think Outside the Box, Jurnalul National, IQads, Metropotam, Feeder.ro, Orasul meu, Igloo, StiriONG.ro, Green-Report

Radio-urile Evenimentului:

Tananana, BucurestiFM, Radio RFI Romania

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.