Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre viitorul educației universitare, cu Theodor Paleologu și Ben Nelson, fondatorul Minerva Schools

0

Sursa: Citiți în Ziarul Metropolis

Ben Nelson, preşedintele Minerva Schools, o universitate americană inovativă, vine pe 2 şi pe 3 noiembrie la Bucureşti, pentru o serie de conferinţe despre educaţia în secolul XXI, moderate de Theodor Paleologu. Intrarea e liberă.

Prima dintre ele (2 noiembrie, de la ora 19.00) va avea loc la Casa Paleologu (str. Armenească nr. 34, București) și va fi moderată de Theodor Paleologu. Va fi o adunare restrânsă, pentru jurnaliști și persoane cu o carieră recunoscută în educație.

„În ultimele două decenii, Internetul a încurajat omenirea să pună sub semnul întrebării multe dintre instituțiile importante ale societății, dar a furnizat alternative superioare sau cel puțin mijloacele de organizare împotriva lor. O excepție remarcabilă sunt programele universitare rezidențiale. În ciuda unui val de critici și a existenței alternativelor, cererea pentru multe dintre aceste universități continuă să crească. Sunt aceste critici incorecte? Sunt alternativele și mai incomode?” (Ben Nelson)

tim
A doua conferință – mai degrabă o întâlnire informală cu elevi de liceu – va avea loc marți, 3 noiembrie, de la ora 16:00, la Cafe Van Gogh (Str. Smârdan nr. 9, București). Theodor Paleologu și Ben Nelson vor discuta despre revoluția în învățământul superior și despre experiența unică pe care o furnizează Minerva – o universitate globală pentru secolul XXI.

INFO

Accesul la ambele evenimente este gratuit, dar e nevoie de înscriere la adresa de e-mail or@minerva.kgi.edu sau pe Facebook.

Despre Minerva Schools

Minerva Schools at KGI a reinventat radical experiența universitară pentru a o face mai relevantă pentru lumea de azi – în continuă schimbare, globalizată și interconectată. Printr-un curriculum riguros, tehnologie de ultimă oră și o experiență globală profundă, Minerva îi pregătește cei mai inteligenti și mai curiosi studenți din lume pentru a deveni următoarea generație de lideri la nivel mondial.
În timp ce studiază la Minerva, elevii călătoresc și trăiesc împreună în șapte din cele mai interesante orașe ale lumii, printre care San Francisco, Berlin, Buenos Aires. Minerva oferă o programă de arte liberale reinventată pentru a pune accentul pe gândirea critică – fiecare clasă este un seminar restrâns, bazat pe discuții intense și dezbateri prin intermediul platformei Active Learning Forum – o platformă interactivă personalizată.

Despre Ben Nelson

Ben Nelson este fondatorul, președintele și directorul Minerva Project.
Anterior, Ben a petrecut peste 10 ani la Snapfish, conducând compania de la o idee până la cel mai mare serviciu de publicare personal din lume. Ben a fost CEO-ul Snapfish din 2005 până în iunie 2010 – Ben și-a început mandatul prin vânzarea Snapfish pentru 300 milioane de $ lui Hewlett Packard.
Ben are o licență în economie de la Wharton School, Universitatea din Pennsylvania, unde a absolvit cu distincțiie. Universitatea din Pennsylvania este locul în are Ben și-a dat seama pentru prima dată de pasiunea sa pentru reformarea învățământului universitar.

Despre Theodor Paleologu

Theodor Paleologu, fost elev al Ecole Normale Supérieure, a studiat filozofia la Universitatea Paris I Sorbonne şi este doctor în filozofie politică al Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales şi al Universităţii din München. A fost fellow la Harvard, Notre Dame şi Wissenschaftskolleg zu Berlin, a predat la Boston College, Deep Springs College, European College of Liberal Arts de la Berlin şi Universitatea din Copenhaga.
A fost ambasador al României în Danemarca şi Islanda şi Ministru al Culturii. În prezent, este deputat și președintele Fundației Paleologu.

Citiți în Ziarul Metropolis > http://www.ziarulmetropolis.ro/despre-viitorul-educatiei-universitare-cu-thedor-paleologu-si-ben-nelson-fondatorul-minerva-schools/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comments are closed.