„Despre plictiseală”- eveniment ARCEN la Librăria Humanitas Cişmigiu

0

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate- ARCEN şi Editura Humanitas propun o înţelegere a firescului uman prin „Dialoguri de seară”, proiect filozofic desfășurat în jurul cărții „Eseuri de Duminică” a lui Constantin Noica.

Astfel, duminică, 24 februarie, de la ora 17.00, la librăria Humanitas de la Cișmigiu, Gabriel Liiceanu, figură marcantă a Școlii de la Păltiniș condusă de Constantin Noica, va dezvolta opinii şi idei pe baza eseului „Despre plictiseală”.

Care sunt motivele plictiselii, de ce omul de azi e cuprins de plictiseală, care pot fi foloasele ei și de ce e bine să o evităm, sunt doar câteva direcții de discuție care se vor aborda în cadrul acestei întâlniri.

Proiectul „Dialoguri de seară” constă în 4 dezbateri publice a unor selecţii de eseuri aparţinând lui Constantin Noica, din cele 33 de eseuri „duminicale” publicate, scrieri agreabile și ușor de citit, trecând cu grație de la subiecte banale, aproape frivole, la teme grave sau dificile; de la o celebră reclamă de şampanie – la extazul religios.

Editura Humanitas și Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate- ARCEN tind să atragă publicul larg, în ziua Duminicii, de partea filosofiei, a reflecției și a spiritului, prin temele și subiectele abordate de Constantin Noica in anii 38 – 40 și reinterpretate astăzi de cei prezenți în dialog.

Intrarea la eveniment este gratuită și se va face în limita locurilor disponibile.

ARCEN-news

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.