Despre Moda in stilul Chic & Ethic

0

Ne cumparam haine din ce in ce mai des, le dam uitarii pe cele vechi in incercarea de a tine pasul cu moda. Hainele vorbesc despre noi. Insa nu si despre exploatarea prin munca si remuneratia precara a celor ce lucreaza in industrie, despre cantitatile de deseuri textile pe care le generam anual, despre milioanele de tone de apa, pesticide, insecticide si ierbicide necesare pentru cultivarea unor materii prime precum bumbacul.

Marti, 3 mai 2011, ora 18 fix, la casa REPER21 (str. Clucerului nr. 49 A, Bucuresti), impreuna cu designeri vestimentari si alti promotori ai modei provocam hainele sa-si spuna povestea:

De unde provin materialele pe care le imbracam?
Cine a lucrat la realizarea lor si in ce conditii au fost produse?
Ce impact au asupra sanatatii noastre?
Care sunt alternativele responsabile la hainele actuale?

Tot la dezbatere vom anunta evenimentul “Chic&Ethic”, ce va avea loc pe 18 iunie, la Cafeneaua Verona din Bucuresti.

Pentru inscriere va rugam sa ne trimiteti un mesaj cu numele si organizatia din care faceti parte, pe adresa de e-mail: martha.botezatu@reper21.ro.

Fiti eco-mobili si faceti o plimbare pana la casa REPER21 de la statia de metrou Aviatorilor sau de la statia de autobuz Piata Ion Mihalache. Avem o curte ideala pentru parcare, daca veniti pe biciclete.


Despre proiect:
Chic & Ethic este un proiect realizat de Asociatia REPER21 impreuna cu 7 parteneri europeni, care promoveaza valorile dezvoltarii durabile in industria vestimentara. Peste 40 de designeri pregatesc colectii cu valori etice si ecologice, pe care le vor prezenta in evenimentul final din iunie. Informatii despre proiect si designeri gasiti pe site-ul www.chic-and-ethic.com.

Va asteptam!

Echipa Societal
www.societal.ro


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează