Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre Moda in stilul Chic & Ethic

0

Ne cumparam haine din ce in ce mai des, le dam uitarii pe cele vechi in incercarea de a tine pasul cu moda. Hainele vorbesc despre noi. Insa nu si despre exploatarea prin munca si remuneratia precara a celor ce lucreaza in industrie, despre cantitatile de deseuri textile pe care le generam anual, despre milioanele de tone de apa, pesticide, insecticide si ierbicide necesare pentru cultivarea unor materii prime precum bumbacul.

Marti, 3 mai 2011, ora 18 fix, la casa REPER21 (str. Clucerului nr. 49 A, Bucuresti), impreuna cu designeri vestimentari si alti promotori ai modei provocam hainele sa-si spuna povestea:

De unde provin materialele pe care le imbracam?
Cine a lucrat la realizarea lor si in ce conditii au fost produse?
Ce impact au asupra sanatatii noastre?
Care sunt alternativele responsabile la hainele actuale?

Tot la dezbatere vom anunta evenimentul “Chic&Ethic”, ce va avea loc pe 18 iunie, la Cafeneaua Verona din Bucuresti.

Pentru inscriere va rugam sa ne trimiteti un mesaj cu numele si organizatia din care faceti parte, pe adresa de e-mail: martha.botezatu@reper21.ro.

Fiti eco-mobili si faceti o plimbare pana la casa REPER21 de la statia de metrou Aviatorilor sau de la statia de autobuz Piata Ion Mihalache. Avem o curte ideala pentru parcare, daca veniti pe biciclete.


Despre proiect:
Chic & Ethic este un proiect realizat de Asociatia REPER21 impreuna cu 7 parteneri europeni, care promoveaza valorile dezvoltarii durabile in industria vestimentara. Peste 40 de designeri pregatesc colectii cu valori etice si ecologice, pe care le vor prezenta in evenimentul final din iunie. Informatii despre proiect si designeri gasiti pe site-ul www.chic-and-ethic.com.

Va asteptam!

Echipa Societal
www.societal.ro


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.