„Despre frumos” / Marţi, 23 decemvrie

0

„Despre frumos” la Noaptea de decemvrie, a douăsprezecea Noapte macedonskiană.

În pragul Sărbătorilor, la „Noaptea de decemvrie” publicul va fi invitat să-şi acorde timp pentru frumos, pentru contemplare şi reflectare asupra înţelesului său ce transcende graniţele literaturii şi se manifestă în viaţa reală.

Marţi, 23 decemvrie, începând cu ora 18:30, la Seneca Anticafe (Str. Ion Mincu nr. 1) va avea loc „Noaptea de decemvrie”, a douăsprezecea Noapte macedonskiană şi, totodată, ultima întâlnire a seriei itinerante de evenimente dedicate împlinirii celor 160 de ani de la naşterea lui Alexandru Macedonski.

„Noaptea de decemvrie” va avea ca temă de pornire filosofia literară şi ştiinţifică a scriitorului Alexandru Macedonski reflectată în titlurile conferinţelor susţinute de acesta la Ateneul Român în anul 1901: „Despre frumos” , „Sufletul şi viaţa viitoare”.

Evenimentul, găzduit de Seneca Anticafe în amfiteatrul său, se va desfăşura sub forma unei sesiuni de mini-conferinţe în cadrul cărora invitaţii îşi vor expune ideile pe marginea celor două teme, într-un interval limită de 12 minute.

Programul „Nopţii de decemvrie”:

18:30 Check in

19:00 Mihai Ionuţ Florea – fotograf, student în anul VI la Facultatea de Medicină          „Chipul real. Despre estetica realităţii.”

19:15  Irina Macedonski – scriitor de marketing –
       „Dubla intenţie a frumosului”

19:30  Adriana Petrescu – psiholog, realizator radio –
În căutarea fericirii”

19:45 Mihai-Daniel Gheorghe – istoric, cercetător literar –
       „Despre frumuseţea vieţii viitoare”

20:00 Sesiune de întrebări

20:15 Concluzii ale proiectului „Alexandru Macedonski – 160 de ani de istorie şi literatură, deschideri, continuitate.

unnamed

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează