Despre continuitate in promovarea elitelor actuale romanesti

0

Despre continuitate in promovarea elitelor actuale romanesti –

Istoricul primului sezon Round Table Bucuresti

 

12342737_1530353340619429_7561752657329106770_n

 

Comunicat de presa 4 decembrie 2015

 

 

In perioada 22 septembrie – 10 noiembrie 2015, in Studioul de Opera si Multimedia al Universitatii Nationale de Muzica s-a desfasurat primul sezon al intalnirilor Round Table Bucuresti. Seria spectacolelor – conferinta moderate de reputatul muzicolog Valentina – Sandu Dediu a cuprins opt editii dedicate unor personalitati remarcabile ale societatii romanesti.

Round Table Bucuresti se va relua, cu cel de-al doilea sezon, in primavara anului urmator printr-o serie de opt noi editii, pastrand aceleasi coordonate in format interactiv.

 

 

Dupa opt seri de marti am invatat atatea despre Bucuresti si muzicile sale, la o masa rotunda inconjurata la randu-i de proiectiile si interpretii de pe scena si de un public receptiv in sala. Cu totii am urmarit cu admiratie, cu interes, cu amuzament, si mereu destinsi, profilul sofisticat al Maiei Morgenstern si al lui Razvan Mazilu, spontaneitatea excentrica a lui Aurelian Octav Popa, credinta in avangarda a lui Octavian Nemescu si cea in versatilitatea interpretativa a lui Razvan Suma, eleganta vorbelor Vioricai Flintasu, nobletea fireasca a Ioanei Parvulescu si «coda» fermecatoare a lui Stefan Gheorghiu,” sunt cuvintele  moderatorului despre acest prim sezon.

Cele opt seri Round Table Bucuresti au avut in prim plan artisti ce provin din domenii diferite ale muzicii, artelor spectacolului, literaturii sau managementului cultural, proiectul reusind sa aduca in atentia publicului povestile de succes dar si provocarile care fac parte din viata profesionala a fiecarui invitat.

 

Valentina Sandu – Dediu: „Programul proiectului a urmarit promovarea artistilor romani ce s-au facut remarcati pe scenele internationale, printr-un efort de redobandire a unei mentalitati frumoase: aceea de a ne valorifica elitele actuale romanesti.”

Aflat la confluenta dintre emisiune culturala transmisa in direct si conferinta pe teme vaste propuse de fiecare invitat, formatul serilor de marti a permis existenta intermediilor artistice sustinute de numerosi invitati surpriza, dar si proiectii cinematografice, oferind publicului prezent experienta unui eveniment cultural inedit. „Calitatile acustice deosebite ale Studioului Multimedia au contribuit, fara indoiala, la reusita acestui prim sezon Round Table Bucuresti”, a completat Valentina Sandu – Dediu.

 

 

 

 

Si in prezent, Ateneul Roman ramane unul dintre locurile preferate ale varfurilor societatii bucurestene

Un moment aparte a fost rezervat de fiecare data Bucurestiului, invitatii acceptand provocarea de a-si alege locul preferat din Capitala, locul cu cele mai importante semnificatii personale si profesionale. Patru dintre cele opt personalitati invitate au optat pentru Ateneul Roman: Maia Morgenstern, Ioana Parvulescu, Aurelian – Octav Popa si Stefan Gheorghiu, in timp ce Razvan Suma a vorbit despre Sala Radio, Viorica Flintasu despre Muzeul Satului, Octavian Nemescu despre Conservatorul bucurestean, iar Razvan Mazilu despre Teatrul Odeon.

Inregistrarile complete ale fiecarui eveniment sunt disponibile pentru o perioada limitata pe site-ul http://enjoytv.ro/arhiva.html

Evenimentele au fost urmarite de romani aflati pe cinci continente

Sebastian Gheorghiu: „Round Table Bucuresti a avut un succes peste asteptarile noastre; ne-am bucurat foarte mult sa realizam ca un astfel de proiect a reusit sa imbogateasca oferta de evenimente culturale printr-un format inedit, proaspat, desfasurat de-a lungul a trei luni calendaristice si care, mai presus de toate, a reusit sa vorbeasca autentic despre valorile noastre actuale,” a declarat initiatorul proiectului.

„Deschiderea tuturor fata de intregul concept, prezenta unui public numeros la fiecare editie, spectatorii romani din diaspora care au urmarit transmisiunile in direct chiar de pe cinci continente, ne obliga sa continuam cu si mai mare entuziasm. Din fericire, avem certitudinea ca Round Table Bucuresti va continua cu cel de-al doilea sezon in primavara anului urmator.”

Round Table Bucuresti este un proiect al Uniunii de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, proiect cultural finantat in cadrul programului cultural „ESTI BUCURESTI”  oferit de ArCuB. La fiecare eveniment intrarea a fost libera.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează