Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre bogăţia României: O nouă conferință cu Vintilă Mihăilescu

0

Eu îmi apăr sărăcia… sau despre bogăţia României
un eveniment cu Vintilă Mihăilescu

unnamed

În 16 iunie te invităm la evenimentul susținut de antropologul Vintilă Mihăilescu, conferința care încheie seria întâlnirilor dedicate societăţii româneşti actuale. Este, poate, cea mai așteptată temă de discuție, fiindcă vom vorbi despre resursele și potențialul pe care România le are și despre felul în care le putem valorifica.

“În mod paradoxal, „sărăcia” României – mai exact, subdezvoltarea industrială a spaţiului rural – reprezintă şi o „zestre a pământului” (N. Georgescu-Roegen), care, la rândul ei, poate întemeia o dezvoltare sustenabilă în sensul profund al termenului.

În prezent, 90% din terenul României are potenţial ecologic, iar The European Organic Monitor constată că „pentru următorii 5 ani, piaţa BIO românească are cel mai mare potenţial de creştere în industria organică europeană”.

La aceasta se adaugă tradiţii artizanale încă vii, care nu trebuiesc doar conservate din trecut, ci şi promovate pentru viitor. Prezentarea de faţă urmăreşte modurile în care această dublă moştenire, naturală şi spirituală, poate genera o dezvoltare cu rost prin strategia „tradiţiilor creative”. – Vintilă Mihăilescu

Data: 16 Iunie, Ora 19:00
Cost: 45 ron; Cost redus (card fidelitate, studenți, elevi, pensionari): 40 ron
Loc: Str. Popa Soare nr 40, etaj 1
Înscrieri la contact@victoriei.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.