Despre biciclete în Bucureşti

2

Adevărul a publicat azi, 19 iunie 2009 un articol interesant despre biciclişti în Bucureşti. Vestea este cu atât mai bună cu cât încep să se vadă în mod public unele iniţiative pornite acum câţiva ani. Una din organizaţiile care „luptă” pentru drepturile bicicletelor în capitală a generat site-ul veloruţia.ro

Chiar dacă pistele din Capitală nu se aseamănă nici pe departe cu cele occidentale, numărul bicicliştilor bucureşteni creşte simţitor de la an la an. Se pare că pasionaţii de ciclism n-au simţit criza financiară. Vânzările la biciclete şi numărul celor care închiriază vehiculele au crescut simţitor, inclusiv în 2009. La zece kilometri parcurşi, o bicicletă va reduce dioxidul de carbon pe care l-ar fi emis un autovehicul pe aceeaşi distanţă cu 1.500 de grame. În 2007 au apărut în Capitală primele piste pentru biciclişti. În 2008 s-a înfiinţat primul centru de închiriat biciclete pentru bucureştenii care preferă o alternativă ecologică şi sănătoasă în trafic sau pentru cei care pur şi simplu vor să facă mişcare în timpul liber.

În ultimii doi ani, comercianţii de biciclete arată că vânzările au crescut în mod semnificativ, iar vechii biciclişti confirmă şi ei faptul că străzile, care odinioară nu erau călcate de biciclete, sunt tot mai exploatate de aceste vehicule la orele când oamenii pleacă şi vin de la serviciu.” Continuarea pe site-ul Adevărul.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

Comentează