Despre biciclete în Bucureşti

2

Adevărul a publicat azi, 19 iunie 2009 un articol interesant despre biciclişti în Bucureşti. Vestea este cu atât mai bună cu cât încep să se vadă în mod public unele iniţiative pornite acum câţiva ani. Una din organizaţiile care „luptă” pentru drepturile bicicletelor în capitală a generat site-ul veloruţia.ro

Chiar dacă pistele din Capitală nu se aseamănă nici pe departe cu cele occidentale, numărul bicicliştilor bucureşteni creşte simţitor de la an la an. Se pare că pasionaţii de ciclism n-au simţit criza financiară. Vânzările la biciclete şi numărul celor care închiriază vehiculele au crescut simţitor, inclusiv în 2009. La zece kilometri parcurşi, o bicicletă va reduce dioxidul de carbon pe care l-ar fi emis un autovehicul pe aceeaşi distanţă cu 1.500 de grame. În 2007 au apărut în Capitală primele piste pentru biciclişti. În 2008 s-a înfiinţat primul centru de închiriat biciclete pentru bucureştenii care preferă o alternativă ecologică şi sănătoasă în trafic sau pentru cei care pur şi simplu vor să facă mişcare în timpul liber.

În ultimii doi ani, comercianţii de biciclete arată că vânzările au crescut în mod semnificativ, iar vechii biciclişti confirmă şi ei faptul că străzile, care odinioară nu erau călcate de biciclete, sunt tot mai exploatate de aceste vehicule la orele când oamenii pleacă şi vin de la serviciu.” Continuarea pe site-ul Adevărul.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

2 comentarii

Comentează