Despre avocatura in stil international + oportunitate de internship de 3 luni in Statele Unite

1

Eveniment GRSPSociety, 19 noiembrie 2010
Bucuresti, Aula Magna, Facultatea de Drept

Intr-o lume din ce in ce mai integrata economic si politic, avocatii se intalnesc tot mai des cu clienti din tari straine.  Reprezentarea acestor clienti impune uneori probleme delicate si impune avocatilor o atentie crescuta la nevoile investitorilor si oamenilor de afaceri straini.  Acest lucru este la fel de adevarat pentru avocatii romani, cat si pentru cei din alte tari.  Din acest motiv, este benefic pentru avocatii tineri, la inceputurile carierei profesionale, sa aiba o perspectiva internationala asupra profesiei de jurist si sa caute sa-si imbogateasca bagajul de experiente in aceasta directie.

In acest context, GRSPSociety (Asociatia Globala a Studentilor si Tinerilor Profesionisti Romania) va invita pe 19 noiembrie 2010, intre orele 15.00-18.30 (Aula Magna, Facultatea de Drept, Bucuresti, Bd. M. Kogalniceanu, 36-46) la o conferinta pe teme de drept international privat si drept comercial, precum si aspecte legate de practica de zi cu zi în firmele românesti si din strainatate.

Invitatii si temele abordate:

  • Francis J. Gorman (Gorman & Williams) – Reforma financiara in SUA si drepturile de proprietate intelectuala in SUA
  • Razvan C. Murariu si Mihaela Andreea Macasoi (Traistaru, Murariu & Asociatii) – aspecte practice legate de reprezentarea clientilor straini in Romania
  • Anca Catanesc (Directia Generala Legislativa, Parlamentul Romaniei) – organizarea Societatilor Europene (Societas Europaea)
  • Razvan E. Miutescu (Gorman & Williams) – aspecte practice legate de reprezentarea clientilor straini in SUA.

Aceasta conferinta este ultima dintr-o serie de trei conferinte (Arad, Timisoara si Bucuresti).  In urma desfasurarilor acestor conferinte, Gorman & Williams va selecta un tanar avocat/tanara avocata pentru efectuarea unui internship de 3 luni in Statele Unite, in 2011.

Acest proiect este realizat  cu sprijinul firmei de avocatura Gorman & Williams (Maryland, SUA) si in colaborare cu firma de avocatura Traistaru, Murariu & Asociatii (Bucuresti),  The European Law Students’ Association (ELSA) si Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.