Despre avocatura in stil international + oportunitate de internship de 3 luni in Statele Unite

1

Eveniment GRSPSociety, 19 noiembrie 2010
Bucuresti, Aula Magna, Facultatea de Drept

Intr-o lume din ce in ce mai integrata economic si politic, avocatii se intalnesc tot mai des cu clienti din tari straine.  Reprezentarea acestor clienti impune uneori probleme delicate si impune avocatilor o atentie crescuta la nevoile investitorilor si oamenilor de afaceri straini.  Acest lucru este la fel de adevarat pentru avocatii romani, cat si pentru cei din alte tari.  Din acest motiv, este benefic pentru avocatii tineri, la inceputurile carierei profesionale, sa aiba o perspectiva internationala asupra profesiei de jurist si sa caute sa-si imbogateasca bagajul de experiente in aceasta directie.

In acest context, GRSPSociety (Asociatia Globala a Studentilor si Tinerilor Profesionisti Romania) va invita pe 19 noiembrie 2010, intre orele 15.00-18.30 (Aula Magna, Facultatea de Drept, Bucuresti, Bd. M. Kogalniceanu, 36-46) la o conferinta pe teme de drept international privat si drept comercial, precum si aspecte legate de practica de zi cu zi în firmele românesti si din strainatate.

Invitatii si temele abordate:

  • Francis J. Gorman (Gorman & Williams) – Reforma financiara in SUA si drepturile de proprietate intelectuala in SUA
  • Razvan C. Murariu si Mihaela Andreea Macasoi (Traistaru, Murariu & Asociatii) – aspecte practice legate de reprezentarea clientilor straini in Romania
  • Anca Catanesc (Directia Generala Legislativa, Parlamentul Romaniei) – organizarea Societatilor Europene (Societas Europaea)
  • Razvan E. Miutescu (Gorman & Williams) – aspecte practice legate de reprezentarea clientilor straini in SUA.

Aceasta conferinta este ultima dintr-o serie de trei conferinte (Arad, Timisoara si Bucuresti).  In urma desfasurarilor acestor conferinte, Gorman & Williams va selecta un tanar avocat/tanara avocata pentru efectuarea unui internship de 3 luni in Statele Unite, in 2011.

Acest proiect este realizat  cu sprijinul firmei de avocatura Gorman & Williams (Maryland, SUA) si in colaborare cu firma de avocatura Traistaru, Murariu & Asociatii (Bucuresti),  The European Law Students’ Association (ELSA) si Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.