Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Design for a better world || Expozitie si discutii dedicate designului etic si responsabil

0

DESIGN FOR A BETTER WORLD

Expoziție și discuții dedicate designului etic și responsabil

Marți, 7 noiembrie, de la ora 19:00, industriile creative se reunesc într-un eveniment dedicat designului etic și responsabil în spațiul magazinului Dizainăr (Str. Putul cu Plopi nr 17). Proiectul este organizat de Assamblage Asociația Națională pentru Bijuterie Contemporană, cu sprijinul AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, în colaborare cu platforma de design românesc Dizainăr și WunderKraft, ca parte integrantă din expoziția internațională CAMERA LUCIDA.

În ce măsură putem vorbi despre designul responsabil în industriile creative românești?

Care este potențialul de influențare al designului asupra contextului contemporan?

Ce înseamnă cu adevarat designul etic și social și în ce măsură se poate adresa acesta problemelor din societatea actuală?

Expoziția Camera Lucida va expune o selecție curatorială a peste 20 piese de bijuterie, realizate de artiști români, care comemorează 100 ani de la încheierea Primului Război Mondial, într-un  discurs despre interferențe, conexiuni și viziuni artistice în bijuteria contemporană. În expoziția din 7 noiembrie va fi prezentată și o selecție de produse rezultate din cursul WunderDesign: Creator Responsabil – design și producție cu cap. Cursul a fost coordonat de designerul Mihnea Ghilduș și organizat de Asociația D’Avent în perioada 1-9 iulie 2017. Destinat meșterilor și artizanilor, acest curs a integrat procesele de design și a demonstrat posibilitățile multiple de folosire a materialelor reciclate și prietenoase cu mediul în realizarea unor produse finite. De asemenea, o să admirăm în spațiul prietenos al magazinului Dizainăr obiecte de mobiler, corpuri de iluminat și accesorii deosebite, create de designeri români, care ne inspiră și sunt deopotrivă un exemplu de #DesignResponsabil.

Expoziția va fi însoțită de două conferințe susținute de David Sandu (designer de bijuterie, Fondator Assamblage) și Mihnea Ghilduș (designer de produs, Fondator Dizainăr), într-un dialog despre importanța și relevanța designului în contextul contemporan și despre posibilitățile de influențare ale acestuia pentru o lume mai bună. Bijuteria și obiectele de design devin astfel modalități de comunicare vizuală și de educație emoțională, reclamându-și rolul activ în observarea, criticarea și influențarea contextului social și istoric.

 

Intrarea este liberă pe bază de confirmare prealabilă.

Assamblage este principala si cea mai activa platformă din România dedicată artei bijuteriei contemporane. Înfiintată în 2015 în cadrul Romanian Design Week, în urma unui demers constant de 7 ani al Școlii de Bijuterie Contemporană de recuperare a tehnicilor tradiționale de manufactură și incorporarea lor în designul contemporan. Cei peste 400 absolventi și 50 designeri emergenți activi în asociație sunt o dovadă a evoluției domeniului, cu potențial de influențare a industriilor creative și educaționale autohtone.

Dizainăr concept-store, platforma de design românesc

Dizainăr este platforma națională ce reunește sub aceeași umbrelă tot ce este mai bun în materie de design de produs. Dizainăr oferă o gamă largă de produse și servicii de design, devenind astfel un hub, o conexiune între creatorul, producătorul și utilizatorul final. Portofoliul magazinului Dizainăr cuprinde peste 600 de creații ale designerilor români, de la piese de mobilier, corpuri de iluminat, ceasuri sau grafică și până la accesorii personale, decorațiuni, jucării sau obiecte de sticlă și ceramică.

WunderKraft este prima platformă dedicată exclusiv produselor reciclate creativ din România. 

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabilă de continutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finantării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.