Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Design de produs responsabil. Expoziție, proiecții și discuții.

0

Ziua de 17 august este dedicată designului de produs responsabil. Asociația D’Avent invită La Firul Ierbii (Bucuresti, Splaiul Unirii, nr. 160) designeri și artizani, dar și reprezentanți de organizații și companii, la o discuție despre materiale, achiziții verzi, colaborări interdisciplinare, inițiative antreprenoriale și bune practici.

Afis expozitie design

Evenimentul face parte din proiectul „Creator responsabil – design și producție cu cap” un proiect al Asociației D’Avent, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Expoziția din cadrul evenimentului va include și produsele dezvoltate de tinerii artizani și designeri participanți la WunderDesign – curs de design responsabil, ce a avut loc în luna iulie. Toti cei prezenți sunt invitați să voteze lucrarea preferată din cadrul cursului.

Clipul de promovare surprinde câțiva designeri cunoscuți din industrie care povestesc despre ce reprezintă pentru ei designul responsabil: https://youtu.be/I_HvD8GA62I.

Programul evenimentului:

19.00 Primirea invitaților

19.30 Georgiana Cremene – prezentare Wunderdesign. Proiecție video.

19.45 Mihnea Ghilduș – Design de produs responsabil, inițiator Dizainăr. Prezentare expoziție

20.00 Tamina Lolev – prezentare MATER, biblioteca de materiale

20.15 Irina Breniuc – despre Circularia

20.30 Adina Crețu – Startarium: Despre crowdfundingul românesc

20:50 Andrei Cosuleanu – Mineritul urban în București, Let’s Do It, Romania!

21:00 – 21:30 Discuții la liber despre design responsabil, achiziții verzi.

Încheierea sesiunii de votare

21.30 Anunțarea câștigătorilor. Premiul juriului și premiul de popularitate.

Eveniment Facebook:  https://goo.gl/ZGefPS.

 “Designul este o sumă a mai multor discipline. Printe ele este și ecologia. Este vorba despre logica ecosistemului în care te afli, natural sau artificial. Felul în care ne dezvoltăm produsele și business-urile trebuie să țină cont de acest ecosistem. Asta înseamnă că trebuie să ne gândim la ce au făcut cei dinaintea noastră și ce vor face cei de după noi. Idea este că nu trebuie sa ai o resursă nou exploatată ca să faci ceva nou din ea. Poți să folosești un cauciuc sau un lemn vechi, poți să refolosești foarte multe.” – Mihnea Ghilduș, designer de produs și fondator Dizainăr

Organizator

WunderDesign – eveniment dedicat designului responsabil este organizat de Asociația D’Avent prin proiectul Creator responsabil – design și producție cu cap, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri: Dizainăr, Agenția Creionetica, Nod makerspace, La Firul Ierbii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.