Design de obiect, într-un proiect inedit în România

0

Asociația Culturală “Instalart”, în parteneriat cu BASF, desfășoară unul dintre cele mai mari proiecte de instalație din România, în perioada 17-23 mai 2015.

Obiectivul principal al proiectului “Instalart/Obiect/003. Inspired by BASF” este susținerea designului de obiect în România și se desfășoară în cadrul Romanian Design Week. La ediția din acest an, organizatorii l-au invitat pe renumitul designer Marcel Klamer, născut în România, dar “adoptat” de Germania. Designerul este creatorul a peste 600 de obiecte produse pentru companii mari din Europa și din lume, premiat al Product des Jahres și membru al Uniunii Designerilor Industriali din Germania.

Expozitia principala

În cadrul proiectului se organizează o expoziție, în care este prezentată câte o instalație realizată de șase dintre cei mai cunoscuți designeri și arhitecți din țară. Fiecare invitat al proiectului a creat câte o instalație, pornind de la unul dintre obiectele din portofoliul lui Marcel Klamer. Expoziția are loc zilnic, între orele 12 și 20, la sediul Ethos House din București și prezintă instalațiile realizate de designerii și arhitecții: Dorin Ștefan (instalația “Gradient Design powered by Uanderful”), Mario Kuibuș (Cheie powered by BASF), Robert Marin (Investigație powered by Brikston), Corvin Cristian (Pop Icon/ Design Icon powered by Campari), Mihai Popescu (In vino veritas powered by M1.Crama Atelier), Ștefan Barutcieff (Nino Nino powered by DuPont /Corian). De asemenea, fiecare designer și arhitect este prezentat în cadrul unei conferințe sau workshop, la sediul Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane, acolo unde pot fi vazute și restul obiectelor din portofoliul lui Marcel Klamer.

Proiectul continuă tot la Ethos House, vineri 22 mai, începând cu ora 20.00, cu un spectacol susținut de Taraful de la Marșa și se încheie sâmbătă 23 mai, începând cu ora 20.00, cu un concert al celor de la Les Elephants Bizarres, una dintre trupele alternative de succes din România.

“Prin proiectele demarate de noi vrem ca oamenii să conștientizeze că lipsa unui designer sau arhitect în viața lor este mai scumpă decât prezența acestuia”, declară Marius Leonte, președintele Asociației Culturale “Instalart”.

Evenimentul este susținut de BASF – sponsor principal, Brikston, Uanderful, DuPont /Corian, Campari, M1.Crama Atelier sunt cei șase sponsori care au ales să se identifice cu cei șase arhitecți. Mocheta Glamour Floors și Delta Studio completează lista de sponsori.

Partenerii și prietenii Instalart sunt: Uanderful, Biutiful, Fratellini Campari, M1. Crama Atelier, ANAV GalleryASC Systems, Delta Studio,  San Pelegrino, Glamour Floors, Ekero, Țîrdei Law Office, Kaustik, Gripple, Benjamin Moore, Sano Land, Fundația Rubin, Osiris Film, Vertigo Metal Design, Homeworks, Avantgrapho, Saiko, Twins Studio,  Comodim, Sfera Plastic Design, Inox Style.

Puteți urmări evenimentele conexe, programul acestei expozitii si evoluția proiectului “Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF” pe: www.instalart.ro și www.facebook.com/InstalArt3D.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează