Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Design de obiect, într-un proiect inedit în România

0

Asociația Culturală “Instalart”, în parteneriat cu BASF, desfășoară unul dintre cele mai mari proiecte de instalație din România, în perioada 17-23 mai 2015.

Obiectivul principal al proiectului “Instalart/Obiect/003. Inspired by BASF” este susținerea designului de obiect în România și se desfășoară în cadrul Romanian Design Week. La ediția din acest an, organizatorii l-au invitat pe renumitul designer Marcel Klamer, născut în România, dar “adoptat” de Germania. Designerul este creatorul a peste 600 de obiecte produse pentru companii mari din Europa și din lume, premiat al Product des Jahres și membru al Uniunii Designerilor Industriali din Germania.

Expozitia principala

În cadrul proiectului se organizează o expoziție, în care este prezentată câte o instalație realizată de șase dintre cei mai cunoscuți designeri și arhitecți din țară. Fiecare invitat al proiectului a creat câte o instalație, pornind de la unul dintre obiectele din portofoliul lui Marcel Klamer. Expoziția are loc zilnic, între orele 12 și 20, la sediul Ethos House din București și prezintă instalațiile realizate de designerii și arhitecții: Dorin Ștefan (instalația “Gradient Design powered by Uanderful”), Mario Kuibuș (Cheie powered by BASF), Robert Marin (Investigație powered by Brikston), Corvin Cristian (Pop Icon/ Design Icon powered by Campari), Mihai Popescu (In vino veritas powered by M1.Crama Atelier), Ștefan Barutcieff (Nino Nino powered by DuPont /Corian). De asemenea, fiecare designer și arhitect este prezentat în cadrul unei conferințe sau workshop, la sediul Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane, acolo unde pot fi vazute și restul obiectelor din portofoliul lui Marcel Klamer.

Proiectul continuă tot la Ethos House, vineri 22 mai, începând cu ora 20.00, cu un spectacol susținut de Taraful de la Marșa și se încheie sâmbătă 23 mai, începând cu ora 20.00, cu un concert al celor de la Les Elephants Bizarres, una dintre trupele alternative de succes din România.

“Prin proiectele demarate de noi vrem ca oamenii să conștientizeze că lipsa unui designer sau arhitect în viața lor este mai scumpă decât prezența acestuia”, declară Marius Leonte, președintele Asociației Culturale “Instalart”.

Evenimentul este susținut de BASF – sponsor principal, Brikston, Uanderful, DuPont /Corian, Campari, M1.Crama Atelier sunt cei șase sponsori care au ales să se identifice cu cei șase arhitecți. Mocheta Glamour Floors și Delta Studio completează lista de sponsori.

Partenerii și prietenii Instalart sunt: Uanderful, Biutiful, Fratellini Campari, M1. Crama Atelier, ANAV GalleryASC Systems, Delta Studio,  San Pelegrino, Glamour Floors, Ekero, Țîrdei Law Office, Kaustik, Gripple, Benjamin Moore, Sano Land, Fundația Rubin, Osiris Film, Vertigo Metal Design, Homeworks, Avantgrapho, Saiko, Twins Studio,  Comodim, Sfera Plastic Design, Inox Style.

Puteți urmări evenimentele conexe, programul acestei expozitii si evoluția proiectului “Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF” pe: www.instalart.ro și www.facebook.com/InstalArt3D.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.