Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Descoperim poveştile Parcului Carol împreună” – tur pietonal gratuit organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei

0

Cu ocazia Zilei Familiei, Asociația Cultour în asociere cu Cercetașii României – Centrul Local Alb Bucureşti vă invită cu mic cu mare în data de 14 mai 2016 la un tur gratuit prin unul dintre cele mai vechi parcuri din București, Parcul Carol.

festivalul-luminii-2015-i113144

Sărbătorim această zi minunată de primăvară printr-un traseu relaxant prin acest parc plin de istorie, de monumente și statui interesante, dar ale căror povești sunt mai puțin cunoscute. Cu ajutorului ghidului local veți afla cum arăta parcul la începuturile sale, în fascinanta perioadă a monarhiei, cu ce scop a fost creat parcul, care este legătura acestuia cu unele dintre cele mai mari nume din perioada comunistă și rolul artistic jucat de parc până în prezent.

Asociații noștri în acest demers cultural-recreativ sunt Cercetașii României – Centrul Local Alb București, care sunt implicaţi în aceeași zi – 14 mai şi în Festivalul Luminii din Parcul Carol prin activități distractive, ateliere de prezentare, concursuri, cantece la chitara, iar când seara se va lăsa vor lumina intreg parcul cu binecunoscutele gulguţe desenând pe asfalt diferite forme si imagini.

Festivalul Luminii este un eveniment național sincron aflat la a 12-a ediție adresat tuturor copiilor si tinerilor prin care se dorește transformarea spațiului urban într-unul magic, în care prin joacă participanții să se bucure de viața și să redescopere frumuseţea lucrurilor mărunte.

Acest tur prin Parcul Carol face parte din programul de tururi pietonale gratuite ale Bucureştiului organizat de Asociaţia Cultour în anul 2016 între lunile martie – noiembrie.
Detaliile organizatorice ale turului « Descoperim poveștile Parcului Carol împreună » sunt:
Punctul de întâlnire: Fântână Zodiac de la intrarea în Parcul Carol. Ghidul va avea un semn portocaliu.
Ora de plecare: 17:00
Durata: aproximativ 1,5 ore.

Fiți la curent cu noutățile despre acest tur alăturându-vă evenimentului pe pagina noastră de Facebook
Cum puteți participa?

Vă așteptăm să vă alăturați grupului la fața locului. Rezevarea nu este obligatorie, dar apreciem anunțarea prezenței în prealabil, pentru a estima mai bine numărul participanților.

Pentru întrebări și rezervări, ne puteți scrie la info@asociatia-cultour.ro

Cine sunt ghizii?

Echipa Asociaţiei Cultour este formată din ghizi pasionați de oraș și de oameni, mereu deschiși să afle mai multe informații și să le împărtășească tuturor celor curioși să afle mai multe despre acest oraș.
Însă cu această ocazie specială vom preda ştacheta unor ghizi tineri si entuziaşti care sunt nerăbdători să vă conducă paşii pe aleile încărcate de istorie şi cultură ale acestui minunat loc din Bucureşti. Ei sunt cercetaşi ai Centrului Local Alb Bucuresti din cadrul Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României.
Pentru mai multe detalii despre noi si proiectele pe care le desfasuram va invitam sa accesati
pagina de facebook Asociatia Cultour sau pagina noastra web www.asociatia-cultour.ro

De ce facem aceste tururi gratuite?

Dezvoltarea acestor trasee este o continuare a proiectelor Asociației Cultour destinate inițial turiștilor și își propune să aducă descoperirea urbană și istoria, mai aproape de sufletul oamenilor, fie localnici, fie oaspeți. Asociația Cultour are ca scop promovarea potențialului turistic și a valorilor locale prin încurajarea turismului responsabil și accesibil tuturor.

De asemenea Asociația Cultour desfășoară tururi gratuite și activități de descoperire urbană în limba română cu diferite ocazii și tematici. Urmăriți-ne și găsiți mai multe informații pe www.asociatia-cultour.ro și pe pagina de Facebook Asociatia Cultour.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.