Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Descoperă magia padelului la PadelMania Romania

0

Când a fost ultima oară când ai încercat ceva pentru prima oară? Descoperă magia padelului la PadelMania Romania.

Padelul este un mix intre tenis si squash, un sport distractiv si dinamic ce pune accentul atat pe efortul fizic cat si pe socializare si relaxare. Usor de practicat la orice vârstă, acesta a ajuns sa fie sportul cu cea mai mare crestere in popularitate din intreaga lume.

4.Cursuri de Padel

Padelul a fost inventat în anul 1969 in Mexic. Conceptul a fost preluat în Spania de către Prințul Alfonso de Hohenlohe care a perfecționat sportul și a deschis primul teren de padel in Marbella in 1974. După o creștere spectaculoasă în Argentina în anii 90, noul secol adus o creștere a popularității și în Spania unde in 2014 a depasit tenisul ca numar de jucatori activi.

Padelul a fost adus in Romania in 2013 de catre Daniel Prieto si Begoña Soto, cei doi fondatori al clubului PadelMania din parcul Herastrau. Romania a fost pusa pe harta padelului international in septembrie 2016 cand 4 jucatori romani au stabilit recordul mondial pentru cel mai lung maraton de padel, acestia jucand 25 de ore fara intrerupere.

Față de alte sporturi, chiar și față sporturile cu racheta, padelul aduce practicanților o serie de avantaje care se pot simti încă de la prima lecție. Padelul este:

  1. Distractiv

Padelul este un sport foarte dinamic și captivant, caracterizat prin schimburi lungi de mingi și puncte spectaculoase. Natura competitivă a padelului in combinatie cu caracterul său social face din acesta o activitate distractivă și plăcută.

  1. Bun Pentru Sănătate

Benefic atât pentru sănătatea fizică cât și cea mentală, padelul reduce riscul morții premature cu până la 47% și riscul de a suferi de o boală cardiologică cu până la 56%. În acelasi timp, padelul ajuta la dezvoltarea agilitatii, echilibrului, vitezei, forței și a coordonarii.

  1. Captivant

Padelul este, în acest moment, sportul cu cea mai rapidă creștere din lume, cu peste 10 milioane de jucători la nivel mondial. Acesta este extrem de popular în Spania unde în 2014 a depășit tenisul, devenind al doilea sport ca numar de participanti, după fotbal.

  1. Social

Padelul este un sport de echipă, jucat doar la dublu. Datorita dimensiunilor reduse ale terenului, dialogul dintre jucatori face parte din joc. Acest aspect confera padelului puterea de a aduce oamenii impreuna.

  1. Ușor de Invațat

Procesul de invatare este mult mult mai rapid decat in alte sporturi iar progresul este vizibil intr-un timp relativ scurt. Spre deosebire de tenis, nivelul jocului nu este atat de dependent de abilitățile fizice și tehnice ale jucătorului.

  1. Accesibil

Padelul este un sport intergenerații în care copiii, părinții și bunicii pot juca împreună. Deși este un sport intens, padelul necesită mai puțin efort fizic decât tenisul saul squash-ul.

Iubitorii de sport pot juca padel de luni pana duminica intre orele 09-23 la PadelMania in parcul Herastrau. Un scurt video introductiv poate fi vizionat aici .

Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul PadelMania sau pagina de Facebook.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.