Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Descoperă lumea prin Spray Painting” , un proiect unic în România pentru copiii cu dizabilități

1

Copiii cu dizabilitati din România au șansa unei terapii prin artă inedite, bazată pe tehnica graffiti.

945714_510628375671816_102913917_n

Atelierul de dezvoltare personală “Descoperă lumea prin Spray Painting” este unic în România și are ca scop o înțelegere mai profundă a copiilor cu autism, sindromul Down, deficiențe locomotorii sau de auz, prin această metodă de pictură.

Timp de 4 luni de zile, în perioada iunie – septembrie, zeci de copii pot avea ocazia de a se dezvolta în cadrul a 20 de ateliere de spray painting, realizate în colaborare cu diverse ONG-uri, precum si la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, București.

Copiii vor învăța cum să picteze cu spray-uri graffiti și își vor da frâu liber imaginației folosind unelte noi pentru operele lor, urmând ca în luna septembrie să își expună lucrările realizate în cadrul unei expoziții deschise publicului larg.

Pentru susținerea unui astfel de proiect, puteți dona bani în cadrul platformei Potsieu.ro, cu care se vor procura materialele necesare desfășurării acestor ateliere, mai exact spray-urile graffiti, planșe, măști cu protecție FPP2, mănuși, șervețele, etc.

255405_510628519005135_1312852313_n

Pentru fiecare donație există o recompensă specială, realizată de copiii care participă la aceste ateliere: felicitări, semne de carte și tablouri realizate prin tehnica graffiti ce vor surprinde lumea exact așa cum o văd cei mici.

1962636_682729195128399_1921427844_n

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.