Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Descoperă Bucureștiul la pas prin tururile pietonale de la Fundația Calea Victoriei

0

Fundația Calea Victoriei anunță deschiderea sezonului de plimbări pietonale alături de istoricul Anita Sterea. Pentru al nouălea an consecutiv, vă invităm să descoperiți locuri pline de farmec din București prin trasee care dezvăluie istoria unor locuri, întâmplări memorabile și poveștile unor clădirile emblematice ale Capitalei.

IMG_8466

Sezonul cald înseamnă și reluarea acestor plimbări în dimineți de sâmbătă; un mijloc minunat de relaxare, un mod inedit și interactiv de a afla mai multe despre Cetatea lui Bucur, orașul în care trăim.

Iată programul următoarelor evenimente:

Descoperă Mahalaua Mântuleasa, în 1 aprilie 2017 – Intens circulată, dar cât de bine cunoscută? Construită în secolul al XVIII-lea, Biserica Mântuleasa stă încă mărturie acelor vemuri în care Bucureștiul era un amestec labirintic de case și grădini întinse. Vom descoperi împreună de ce Mahalaua Mântuleasa are și acum un farmec aparte, care i-a atras și pe Mircea Vulcănescu, M. Eliade şi Marin Preda.

Descoperă Parcul Ioanid, în 8 Aprilie 2017 – O întoarcere în perioada Belle Epoque a Bucureștiului, zona Parcului Ioanid ne permite să visăm la Micul Paris. Formată din vile construite la începutul secolului XX, ea a atras protipendada orașului. Parcul Ioanid în sine este o bijuterie cu pavilioane umbroase, copaci înfloriți și alei romantice.

Descoperă zona Capitale – Dorobanți, în 27 mai 2017 – Zona cuprinsă între bulevardele Aviatorilor și Dorobanți reprezintă o capsulă în timp: cartierul select construit în perioada interbelică păstrează și acum arhitectura și aerul acelor vremuri. Gândite de la început pentru a fi destinate ambasadelor străine din București, străzile cu nume de capitale păstrează și acum un aer aristocratic.

Descoperă „Calea Victoriei”, în 3 iunie 2017 – O plimbare La Șosea de-a lungul uneia dintre cele mai vechi și schimbătoare artere ale Bucureștiului. Calea Victoriei și-a adjudecat de mult rolul în economia orașului. Pe ea au fost construite numeroase instituții, iar famiile boierești și oamenii importanți ai vremii au ales să locuiască aici. Vom vorbi despre monumentele de arhitectură care îmbodobesc fostul Pod al Mogoșoaiei și despre cum a luat naștere și s-a transformat această stradă celebră.

Detalii și înscrieri pe www.victoriei.ro sau la contact@victoriei.ro

Foto: RozaZah

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.