Descopera Bucurestiul cultural „la pas”. Plimbari pietonale imaginate de Fundatia Calea Victoriei

0

Daca iti petreci prima luna de vara in Bucuresti, dar vrei sa explorezi locuri noi si sa afli legende din trecut, Fundatia Calea Victoriei te invita sa redescoperi Capitala si povestile sale savuroase la promenadele din zonele istorice.

Participa la plimbarile pietonale impreuna cu istoricul Anita Sterea: afla ce mari personalitaţi au trecut pe aleile vechilor parcuri bucurestene – Ioanid, Carol si Cismigiu -, admira palatele cochete si cladirile de patrimoniu de pe Calea Victoriei, fa o plimbare „la Sosea” pe Kiseleff, sau descopera eleganta zona interbelica Dorobanti – Capitale.

Descopera Parcul Ioanid, in 5 Iunie – O plimbare in zona parcurilor Ioanid si Icoanei este ca o intoarcere in perioada Belle Epoque. Terenul mlastinos transformat de librarul si editorul George Ioanid intr-un parc cochet a devenit mai târziu (aprox. 1910), un mic cartier cu vile somptuoase, construite in stil national românesc si eclectic. Parcul Ioanid, zona de loisir a bucurestenilor ce isi aveau locuinta in apropiere, este in prezent o oaza de liniste in mijlocul unui oras agitat, dar plin de surprize.

Descopera zona Capitale – Dorobanti, in 12 Iunie – Strazile cu nume de capitale dintre Bulevardul Aviatorilor si Bulevardul Dorobanti ne ofera privelistea unor case splendide, minunat conservate si restaurate, fiecare având povestea ei. Initial dedicate gazduirii unor ambasade, aceste cladiri spectaculoase au fost ridicate in mare parte in Interbelic pe un teren apartinând familiei Filipescu si au respectat reguli de constructie stricte care au dus astazi la un cartier luminos si plin de vegetatie.

Descopera Calea Victoriei, in 13 Iunie – De la Podul Mogosoaiei la triumfala Cale a Victoriei, principala artera a Capitalei s-a aflat mereu in centrul istoriei nationale. Monumentele si palatele care se gasesc aici sunt unele dintre cele mai importante cladiri din oras si marcheaza atât destinul oamenilor care le-au construit sau au locuit in ele, cât si momente cheie petrecute pe aceasta cale regala. Vom vizita câteva dintre cladirile celebre pentru a ne bucura de frumusetea lor arhitecturala si de amintirea oamenilor care le-au locuit cândva: muzicieni, poeţi, prinţi si prinţese.

Descopera zona Parcul Carol – Filaret, in 20 Iunie – Construit pentru a celebra 40 de ani de domnie ai regelui, Parcul Carol a gazduit Expozitia Generala organizata cu ocazia acestei sarbatori. Pentru aceasta aniversare s-au construit foarte multe cladiri, unele dintre acestea sunt incluse in turul nostru: Castelul lui Vlad Tepes, realizat pentru a adaposti turnul de apa, Biserica Cutitul de Argint, copie dupa Biserica Sf. Nicolae din Iasi, Mausoleul din Parcul Carol, Fântâna Cantacuzino, Arenele Romane sau Casa Bosianu.

O plimbare La Sosea: Descopera Soseaua Kiseleff, in 27 Iunie – Artera eleganta si mondena, Soseaua Kiseleff isi datoreaza numele generalului rus Pavel D. Kiseleff, personalitate care a participat la modernizarea Moldovei si Tarii Românesti. De atunci si pâna acum, a ramas o zona simbolica de acces catre inima orasului: Bulevardul Kiseleff a fost drumul pe care au intrat in oras noii conducatori ai ţarii: Al. I. Cuza si Carol I, a fost zona de plimbare a protipendadei, dar si locul in care a avut loc celebra „bataie cu flori”.

Inscrierile la cursuri se fac la contact@victoriei.ro
Mai multe detalii la www.victoriei.ro

Comunicat plimbari Bucuresti

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.