Descifand tablouri celebre: „Primavera” de Sandro Botticelli

0

Fundatia Calea Victoriei va invita miercuri, 27 mai, de la ora 19:00, la un eveniment sustinut de istoricul de arta Cosmin Ungureanu, care se va concentra asupra unui foarte cunoscut tablou: Descifand tablouri celebre: „Primavera” de Sandro Botticelli.

Ce se ascunde indaratul unei imagini? Cat lasa o opera de arta sa se intrevada? Cat de diferita este receptarea ulterioara de la persoana la persoana? Cat inseamna subiectul unui tablou si cat modul in care este el realizat?

Veti asista la o incercare de a sistematiza feluritele interpretari, in cheie literara sau filozofica, plasate in contextul cultural-politic al Florentei sfarsitului de secol XV, dominata de figura emblematica a lui Lorenzo (Magnificul) de Medici.

***

Botticelli Primavera

Primavera (203 x 314 cm, tempera pe lemn, Galleria degli Uffizi, Florenta), pictata de Sandro Botticelli candva intre 1477 si 1486, intra firesc in jocul acestor intrebari. Capodopera Renasterii timpurii, ea continua sa faca obiectul unui amplu efort interpretativ care, in ciuda acribiei si ingeniozitatii unora dintre cei mai eruditi specialisti inca nu i-a lamurit intru totul circumstantele conceperii, desfasurarea subiectului sau mesajul incriptat.

Lector: Cosmin Ungureanu

Data incepere: 27 mai 2015; Ora curs: 19:00

Cost: 35 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 30 ron

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.