Deschiderea Magazinului Zero Waste București

0

Spațiu creat din nevoia de a trăi într-o relație conștientă și armonioasă cu tot ce există. Strada Buzești nr 20, primul magazin zero waste din București.

14-24 Decembrie 2020 – un portal care se deschide în serviciul unei vieți trăite cu respect față de Natură. Fără risipă. Etic. Vegan.

Sursa: aici.

Deschidem ușa Magazinului Zero Waste tuturor celor care își doresc să transforme alegerile lor de consum spre a genera mai puțină risipă. Ești binevenit să ne treci pragul dacă faci deja pași pe calea zero waste, dacă ești curios cum poți alege produse care contribuie la bunăstarea ta și a Naturii, dacă ești vegan sau preocupat de alegerile tale de consum.
Magazinul este deschis deja membrilor comunității, susținătorii din Patreon. Pentru că facem lucrurile un pic diferit față de magazinul de la colț, vă invităm să legăm relații mai apropiate, să fim împreună un magazin participativ. Membrii comunității au 15% reducere la cumpărături, contribuie la decizii ce țin de forma și dezvoltarea magazinului, au un canal de comunicare internă dedicat și se implică direct în forma pe care magazinul o are.
* Te așteptăm alături de noi, devino parte a comunității – www.patreon.com/magazinzerowaste
* Aici poți vedea un exemplu de mobilizare și implicare a comunității – https://www.facebook.com/magazin.zerowaste/posts/798734964291809

Te poți pregăti pentru acest moment și recomandăm asta. Iată câteva feluri în care, până pe 14 Decembrie, te poți pregăti pentru a face cumpărături într-un magazin zero waste:

– stai cu tine și mapează care sunt ariile majore de consum din viața ta (mâncare, detergenți, etc);
– pentru fiecare categorie fă un inventar a ce ai deja și o listă cu produsele de care ai nevoie pentru luna decembrie;
– verifică lista de produse a magazinului (disponibilă mai jos) și găsește ce ai nevoie;
– pentru fiecare produs de care ai nevoie pregătește un ambalaj reutilizabil în care să îl poți cumpăra (de exemplu borcane sau caserole pentru condimente, sticle pentru șamponul lichid, sacoșe pentru produsele îmbrăcate în hârtie);

Astfel vei avea pregătit kitul tău personal de cumpărături zerowaste. Recomandare: folosește deja ceea ce ai, nu cumpăra borcane noi ca să fie frumoase, decât dacă ai cu adevărat nevoie.

Aici găsești lista produselor disponibile în magazin: https://bit.ly/listaproduse_public

Membrii comunității au acces la o listă care include și prețul produselor.
* Actualizăm constant acest document, pe măsură ce primim marfă nouă.

Începând cu luna ianuarie vom avea posibilitatea de livrare pe bicicletă, cu ajutorul Sinapseria. Momentan vă invităm să cunoașteți spațiul, să vă familiarizați cu produsele și să priviți în ochi omul care vă servește.

Magazinul se află pe strada Buzești nr 20, Sector 1, București. Va fi deschis de luni până sâmbătă, între orele 10 și 20.

Este necesară o mențiune: acest spațiu este creat în totalitate din implicarea indivizilor care și-l doresc să existe. Suntem oameni, nu suntem perfecți și, deși visurile și aspirațiile noastre sunt înalte, în practică nu toate ne ies așa cum sperăm. Așadar, forma pe care o avem acum este imperfectă și este o etapă din evoluția noastră. Pas cu pas vom putea să ne consolidăm și vom adapta lucrurile pe care ni le dorim și pentru care poate, pentru moment, nu avem capacitatea de a le face cum visăm.

Dacă aveți întrebări sau recomandări, ne puteți scrie pe pagina de facebook a magazinului sau pe email la magazinzero@gmail.com. Vă mulțumim că împreună putem face posibil un trai mai curat, la toate nivelurile. Vă așteptăm cu inima deschisă în magazin.

foto credit: Corina M. și Ana R.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.