Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Deschiderea expoziției temporare „Dintre mii de jucării” la Muzeul Național de Istorie a României

0

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) vă invită joi, 30 mai 2019, începând cu ora 13:00, la deschiderea expoziției „Dintre mii de jucării…”, eveniment ce va avea loc la sediul muzeului din Calea Victoriei, nr. 12, sector 3, București.

În apropierea Zilei Internaționale a Copilului, Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Asociația Muzeul Jucăriilor au plăcerea de a prezenta publicului vizitator expoziția „Dintre mii de jucării…”, continuând astfel o frumoasă colaborare care a început în urmă cu opt ani de zile.

O mulțime de jucării, peste 15.000, fabricate în România şi în alte ţări în ultima sută și ceva de ani, au fost adunate de-a lungul anilor de membrii Asociației Muzeul Jucăriilor. Fiecare jucărie are o poveste a ei, fiecare jucărie a fost martora unei emoţii, a unei lacrimi sau a unui vis împlinit. Unele jucării s-au ascuns în sacul lui Moş Crăciun sau al lui Moş Gerilă, altele au stat cuminţi în cizmuliţele cremuite din holul casei. Unele au fost cumpărate cu ultimul bănuţ scuturat din portofel, altele au stat radioase în vitrinele magazinelor de lux sau pe tarabele reci ale pieţelor, unele au ascultat, poate, muzica veselă din bâlciuri, dar toate, absolut toate jucăriile noastre au fost martorele unui zâmbet. În cea mai mare parte jucăriile au fost achiziţionate din România în ultimii 40 de ani şi suntem convinși că pe lângă bucuria pe care o vor provoca celor mai mici vizitatori ai muzeului, vor trezi amintiri plăcute în rândul părinţilor și bunicilor acestora.

Așadar, dintre miile de jucării organizatorii au selectat pentru dumneavoastră circa 500 de piese din colecția asociației, cele mai vechi datând de la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar cele mai noi din deceniul al nouălea al secolului trecut. Păpuși, mașinuțe, avioane, trenulețe, personaje celebre din desene animate, jocuri, biciclete, trotinete, machete vor putea fi admirate la Muzeul Național de Istorie a României. Jucăriile din perioada interbelică erau în mare parte aduse din țări cu tradiție în acest domeniu, mai ales din statul german, și o parte dintre acestea se găsesc în expoziția noastră. Multe, însă au fost realizate în România, așa cum sunt cele produse de „Arădeanca”, cea mai mare fabrică de jucării din țara noastră în perioada postbelică

Expoziția este însoțită de o colecție de reproduceri ale unor fotografii cu copii și jucăriile acestora din ultima sută de ani, aparținând Asociației Muzeul Jucăriilor.

În cadrul expoziției au fost instalate mai multe table de scris, pe care vizitatorii, mai mari sau mai mici, vor putea să își exprime, cu cretă colorată, impresiile dar și talentul artistic.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 30 mai – 1 iulie 2019, și va putea fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.