Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Deschiderea expoziției „Aurul și argintul antic al României” la Szeged, Ungaria

0

Muzeul Național de Istorie a României anunță deschiderea expoziției „Aurul și argintul antic al României” la Szeged, Ungaria. Vernisajul va avea loc miercuri, 18 iulie 2018, ora 17:00 (ora Ungariei) și se va desfășura în prezența unor oficiali din România și Ungaria, precum E.S. Marius Lazurcă – Ambasador al României la Budapesta, George Ivașcu – Ministru al Culturii și Identității Naționale, Solymos László – Viceprimar al orașului Szeged, dr. Fogas Ottó – Director al Muzeului Móra Ferenc și dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu – Director general al Muzeului Național de Istorie a României.

Expoziția este organizată de către Muzeul Național de Istorie a României în parteneriat cu Muzeul Móra Ferenc din Szeged, Ungaria și va fi găzduită de Fekete ház (Casa neagră), unul dintre spațiile de expoziție ale muzeului (Móra Ferenc), o importantă clădire istorică a oraşului.

Amplul proiect expozițional reuneşte peste 1000 de obiecte arheologice din metale preţioase, de o valoare istorică deosebită, descoperite de-a lungul ultimelor două secole pe teritoriul României. Prin intermediul acestora, structura expoziţiei ilustrează o perioadă de peste șase milenii, cuprinsă între Eneolitic şi Antichitatea Târzie (mileniul al V-lea a.Ch. – secolul al VII-lea p.Ch).

Proiectul este coordonat de Muzeul Naţional de Istorie a României și realizat în colaborare cu peste 30 de muzee de profil din întreaga ţară. Expoziția a demarat în decembrie 2013 și, până în prezent, a fost itinerată în România la Timişoara, Oradea, Satu-Mare, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Alba Iulia, Sfântu Gheorghe, Buzău, Craiova, Iaşi, Constanţa, Piatra Neamţ, Suceava, Bârlad, Galați, Târgoviște, iar în Ungaria la Debrețin (Muzeul Déri, iulie-octombrie 2017) şi acum la Szeged.

Coordonatorii expoziţiei sunt dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, Director general al Muzeului Naţional de Istorie a României, şi dr. Rodica Oanţă-Marghitu, şef al biroului Tezaurul Istoric din cadrul MNIR.

Expoziția va fi deschisă până la data de 20 ianuarie 2019.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.