Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Deschidem primăria pentru cetăţeni

0

În cei 4 ani de mandat ai primarului Gabriela Firea la Primăria Capitalei, doar 3,14 % dintre proiectele de hotărâre cu caracter normativ au fost supuse dezbaterii publice.

Participarea la şedinţele de Consiliu General şi luarea cuvântului în faţa forului decizional au fost misiune imposibilă pentru cetăţenii oraşului. Deşi am câştigat în instanţă anularea articolul abuziv din Regulamentul CGMB care limita cetăţenilor dreptul de luare a cuvântului în şedinţele de consiliu, Gabriela Firea a restricţionat sistematic acest drept. Mandatul primarului a fost dominat de acordarea de vouchere, tăieri de panglici pentru proiecte lipsite de viziune şi gestionarea complet netransparentă a bugetului Capitalei.

Alături de ActiweWatch şi OPTAR (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România) am lansat şi în acest an Raportul “Aproape nimic”, o sinteză a activităţilor Primarului Capitalei şi Consiliului General din cei 4 ani de mandat. În fiecare an am monitorizat activităţile primăriei referitoare la: transparenţa decizională, participarea şi implicarea cetăţenilor în procesul decizional, proiectele sociale şi proiectele care vizează mobilitatea urbană.

Raportul „Aproape nimic” poate fi accesat aici

Articol Europa Liberă despre Raport, aici 
Interviu RFI România cu Oana Preda (Director Executiv CeRe), aici 

Mulţumim tuturor celor care ne-aţi susţinut în demersul de a deschide Primăria Capitalei pentru cetăţeni!

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.