Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Democracy 2.0 – a youth perspective / dezbatere AEGEE

0

 AEGEE-Bucureşti împreună cu “Europe on track” – proiect al AEGEE-Europe – te invită la dezbaterea cu titlul “Democracy 2.0 – a youth perspective” pe data de 14 decembrie 2012, începând cu orele 17.00 la Spaţiul Public European, Str. Vasile Lascăr nr. 31.

În cadrul proiectului Europe on track – şase tineri europeni străbat Europa cu trenul timp de o lună pentru a descoperi perspectiva tinerilor asupra viitorului Europei şi a pentru a afla răspunsul lor la întrebarea “Cum va arăta Europa voastră în 2020?”. Cei şase tineri sunt împărţiţi în două echipe cu două trasee diferite, echipa roşie străbate Europa de vest şi de sud-vest şi echipa albastră străbate Europa centrală şi de est, pentru a traversa în total un număr de 17 de ţări europene pe parcursul unei luni de zile.

Echipa albastră, formată din Mathieu (Belgia), Cristina (Spania) şi Manuel (Spania) va sosila București pe 14 decembrie şi îi invită pe tinerii bucureşteni să le povestească despre descoperirile lor de pe traseu, despre opiniile altor tineri şi studenţi europeni şi pentru a-i provoca pe studenţii bucureşteni la o dezbatere referitoare la viitorul democraţiilor europene.

Europa se confruntă cu momente dificile, din punct de vedere economic, identitar şi politic, văzând din ce în ce mai mult sprijin popular îndreptat spre partidele extremiste şi scoţând în evidenţă limitele democraţiilor naţionale. Proteste şi mişcări de stradă au umplut străzile oraşelor europene şi chiar pieţele centrale ale Bucureştiului. Într-un timp atât de agitat, este cazul să schimbăm ceva?

Pe 9 decembrie au avut loc alegeri parlamentare în România – este oare îndeajuns să mergem la vot o dată la patru ani pentru a susţine o democraţie? Ce putem face între timp? Care este rolul tinerilor şi studenţilor în susţinerea unei societăţi democratice? Şi mai ales ce putem schimba?

În România poţi vota de la 18 ani, dar în Austria votul se exprimă deja de la 16 ani? Ar fi benefică o reîmprospătare a votanţilor schimbând vârsta de vot de la 18 la 16 ani? Acestea sunt câteva din întrebările la care vă invităm să răspundeţi participând la dezbaterea organizată de AEGEE-Bucureşti în cooperare cu proiectul Europe on track pe 14 decembrie!

Pentru a confirma prezenţa la dezbatere accesaţi: http://bit.ly/Z29n3o

Pentru alte informaţii consultaţi pagina de Facebook a evenimentului: pagina web a proiectului Europe on track sau pagina de facebook a proiectului. Pentru alte întrebări puteţi să o contactaţi pe Olimpia Pârje la adresa olimpia.parje@aegee.og.

Dezbaterea “Democracy 2.0 – a youth perspective” este organizată cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.