Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Delta Dunării pentru o zi pe bulevardul Kiseleff

0

La RuralFest, festivalul în care Comisia Europeană aduce satul românesc în mijlocul Bucureștiului, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 va aduce o bucățică din Delta Dunării pe bulevardul Kiseleff.

Pe 14 septembrie, alături de cei peste 150 de producători, meșteșugari și artizani invitați să reprezinte ruralul românesc cu ce are el mai bun și să ilustreze proviniciile istorice ale României, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 are onoarea să ofere bucureștenilor un tablou al Deltei în trei dimensiuni: gust, meșteșug, interacțiune.

rowmania 2012Ivan Patzichin va fi prezent la Colțul Deltei, unde se vor găsi bunătăți din pește, obiecte de artă realizate de artizanii locului, și doritorii își vor putea încerca îndemânarea la realizarea unei ambarcațiuni din lemn, sub îndrumarea unui marangoz (meșterul care produce bărcile tradiționale din lemn).

RuralFest va fi deschis la orele 09:30 de comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Dacian Cioloș, care va fi disponibil pentru un dialog cu publicul între orele 15:00 – 16:00.

RuralFest se va încheia seara la 19:00. În tot acest timp, aici se vor găsi bunătăți de cumpărat pentru acasă sau de mâncat pe loc, și se vor găti mâncăruri tradiționale. Copiii vor avea locuri de joacă, se vor întâlni cu personaje din basmele populare și vor putea participa la ateliere de ornat turtă dulce, de realizat păpuși tradiționale, de împletit colaci etc. Se vor organiza demonstrații de meșteșuguri și expoziții cu vânzare de produse tradiționale, naturale sau ecologice (pictură pe sticlă, produse meșteșugărești din răchită, ii și cămăși cu motive populare, țesături tradiționale, fotografii). Vor avea loc momente artistice ale unor state din Uniunea Europeană, jocuri, concursuri și o paradă a costumelor populare.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.