Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Decernarea Premiilor Superscrieri, non-fictiuni care schimba lumea

0

In data de 29 octombrie 2011, Juriul Superscrieri si organizatorul concursului, Fundatia Friends For Friends (FFFF) au anuntat castigatorii in cadrul Galei de Premiere, care a avut loc in clubul Madame Pogany.

Castigatorii premiului I, in valoare de 500 de euro, la aceasta prima editie a Premiilor Superscrieri, din cei 213 participanti cu 346 de materiale inscrise, sunt: Oana Sandu – la categoria Eseu, Lorena Lupu – la categoria Experiment, Mihnea Maruta – la categoria Opinie, Tea Teodorescu – la categoria Portret si Ani Sandu – la categoria Reportaj. La Gala de Premiere au fost prezenti in jur 150 de invitati, participanti la concurs, o parte din juriu (Andra Badicioiu, Larisa Ghitulescu, Petrisor Obae si Viorel Ilisoi), oameni din presa, dar si multi alti sustinatori ai acestei competitii.

Vlad Petreanu, presedintele juriului, marturiseste despre cele mai bune lucrari inscrise: „Eu as fi avut emotii sa scriu un text de-al meu acolo. Am vazut texte remarcabile, chiar mult mai bune decat as putea sa scriu eu vreodata.” Si printre ceilalti membri ai juriului se numara declaratii incurajatoare: Petrisor Obae este de parere ca „Intr-un moment in care presa trece printr-o puternica criza economica si de imagine, acest concurs a aratat ca exista (inca) scrieri de foarte buna calitate, care merita premiate si ai caror autori trebuie incurajati.”, iar Larisa Ghitulescu s-a lasat emotionata de cateva lucrari: „Au fost texte care m-au facut sa rad si texte care m-au emotionat pana la lacrimi. Nu exista ziar sau revista care sa fi facut asta in ultimii ani.”

Sorin Tranca, presedintele FFFF, face urmatoarea declaratie cu privire la insemnatatea Premiilor Superscrieri: „Cred ca avem, dincolo de ambitii, in aceste vremuri tulburi pentru presa si de inceput pentru continutul editorial online, obligatia de a-i incuraja pe cei ce scriu bine, de a fi alaturi de ei. Mi-ar placea sa stiu, candva, peste ani, ca am reusit sa pun pe harta celor ce se exprima prin cuvinte, a celor ce stiu sa spuna povesti, un reper. Imi doresc foarte tare ca Premiile Superscrieri sa capete, pentru Romania, conturul pe care il au premiile Pulitzer in America.”

Pentru mai multe detalii despre Premiile Superscrieri, explorati www.ffff.ro.

#Despre Fundatia Friends for Friends

Fundatia Friends for Friends (FFFF) sustine creativitatea practica. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: expozitia Ciorne 1.0 – colectie de oameni si idei in devenire , Biblioteca FFFF – peste 1200 de carti utile profesionistilor implicati in industrii creative, Lobul Creativ – emisiune on-line care exploreaza cariere de succes, evenimentele de la Caffffe Creativa si, nu in ultimul rand, Premiile Superscrieri.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.