Decat o Revista: cum poti face jurnalism independent in Romania

0

Fundatia Calea Victoriei va invita joi, 4 august, la o discutie despre jurnalism, curaj si creativitate. Ne intalnim la ora 19.00, la Clubul Taranului, cu editorul Decat o Revista, Cristian Lupsa, sa aflam cum s-a nascut – si ce vrea – cea mai bine scrisa si editata revista din tara.

DoR e un trimestrial care publica povesti despre cum traim azi. Folosind eseuri, jurnalism narativ, ilustratie si fotografie, DoR aprofundeaza o varietate de subiecte pe care le discutam acasa, la munca sau la bere: schimbari sociale, tendinte culturale, decizii personale.

Veti afla cum s-a nascut DoR si ce inseamna ca faci jurnalism independent intr-o piata media superficiala, confuza si amenintata cu irelevanta. Prezentarea va fi urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri la care va participa toata echipa DoR.

Iata un fragment din povestea pe care o veti auzi:

“Ne-am intrebat cum ar fi sa facem o revista asa cum ne dorim noi. Fara presiunea departamentului de business, fara target impus. Cu texte-spectacol si vizual slefuit. Apoi am inceput sa propunem nume. Nu mai tinem minte nici unul inainte de Decat Revista. Aici s-a aprins un bec; apoi i-am adaugat un o.

Am decis ca e un nume perfect pentru ca vorbea despre o tendinta contemporana, cum trebuia sa faca toata revista. Era putin obraznic, dar si corect in sintagma “citesc Decat o Revista”. Aveam si scuza s-o publicam doar o data, ca sa ne dovedim atat noua, dar si industriei, ca se poate. Ca din respect pentru jurnalismul de calitate si designul creativ poti scoate o revista in care sa te pierzi citind.”

* Taxa de intrare include un exemplar la alegere din DoR.

 

Data: 4 August 2011, ora: 19:00

Locul desfasurarii: Clubul Taranului, sos. Kiseleff 3, intr. Monetariei

Lector: Cristian Lupsa

Cost: 25 RON (taxa include o revista)

Inscriere la contact@victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur "delicatese culturale", impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.