DEADLINE PRELUNGIT – 25 iulie: Call for Entries BIEFF 2013 – film și artă vizuală românească

0

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FILM EXPERIMENTAL BUCUREŞTI BIEFF caută cele mai îndrăznețe şi inovative experimente vizuale românești în vederea includerii în programul BIEFF 2013. DEADLINE PRELUNGIT: 25 IULIE!

Creat sub patronajul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică București şi alUniversității Naționale de Arte, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FILM EXPERIMENTAL BUCUREŞTI BIEFF este un eveniment necomercial cu orientare educaţională, dedicat EXPERIMENTULUI în cinema și arta vizuală. BIEFF susține creaţiile inovatoare, atât la nivel conceptual și tematic, cât și formal, stilistic, și artiştii cu viziuni profund personale asupra realităţii contemporane și care în același timp explorează cu îndrăzneală limitele limbajului cinematografic.

BIEFF este de asemenea primul eveniment din Romania care promoveaza zona de graniță dintre cinema și artele vizuale, oferind expunere unor artişti vizuali proeminenţi prin poziţia lor inovatoare, ale căror lucrări sunt îndeobşte prezentate în muzee şi galerii de artă şi doar rareori în săli de cinema.

BIEFF este onorat să aiba ca parteneri câteva dintre cele mai importante festivaluri de film și instituții din sfera cinema-ului de avangardă şi a artelor vizuale: QUINZAINE DES REALISATEURS – Cannes Film Festival, Centrul POMPIDOU, IDFA Festivalul Internațional de Film Documentar Amsterdam, Festivalul Internaţional de Scurtmetraj OBERHAUSEN, LE FRESNOY – Studio National des Arts Contemporains, Netherlands Media Art Institute și EYE Film Institute Netherlands,fiecare aducând la Bucureşti o selecţie de filme inovatoare multipremiate din programele lor din ultimii ani.

În funcție de decizia comitetului de selecție, filmele românești selectate vor fi incluse fie înCompetiția Internațională, fie în Panorama Românească. Selecția în cadrul BIEFF oferă în mod particular posibilitatea ca filmul să fie vizionat de curatori și selecționeri de top din zona cinema-ului de avangardă internațional. Dintre invitații edițiilor precedente BIEFF amintim: Sergio Fant (selecționer de scurt metraj al Festivalului de Film de la Veneția), Christophe Leparc (Managing Director al Quinzaine des Realisateurs, Festivalul de Film de la Cannes), Jonathan Pouthier (Cinema Programmer al Centre POMPIDOU), Hilke Doering (Directoarea Competiției Internaționale a Festivalului de Film de la OBERHAUSEN), Peter van Hoof (șeful comitetului de selecție pentru scurt metraj al Festivalului Internațional de Film de la ROTTERDAM), Miguel Valverde (codirector al Festivalului Internațional de Film Independent de la LISABONA) etc.

CONDIȚII DE PARTICIPARE:

1. filmul trebuie să fie produs în ultimii 3 ani și să nu depășească 40 de minute;
2. filmul trebuie să fie trimis sub formă de link parolat online (ex: vimeo) sau încărcat pe ftp-ul BIEFFîn format mov/mpeg sau imagine dvd (toast/iso) în vederea preselecţiei –
ftp.bieff.ro / entriesro@bieff.ro / pass: Bieffro1234
recomandăm ftp client filezilla – http://filezilla-project.org/download.php?type=client;
3. următoarele materiale trebuie trimise la adresa de mail a festivalului programming@bieff.ro:
– fişa filmului (date de contact, synopsis, echipa filmului, distribuţie, detalii tehnice, intenție regizorală, cronici, menţionarea participării la alte festivaluri şi premiile obţinute, dacă este cazul);
– film stills;
– bio-filmografia regizorului.

Puteți să ne ajutați incluzând apelul pentru proiecte în newsletter-ul vostru, postând pe Facebook, Twitter, blog-uri sau pe website-urile personale, sau trimițându-ne recomandări de proiecte despre care credeți că trebuie să aflăm – ne-ar plăcea să știm ce vă entuziasmează! Anunțați-ne dacă ajutați la răspândirea informațiilor – ne puteți trimite o copie a oricărui material – și nu ezitați să ne contactați în caz că aveți întrebări.

Urmăriți BIEFF pe FacebookYouTubeVimeoTwitterTumblrMubi.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează