Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De Ziua Internaţională a Profesorilor, UNICEF le mulţumeşte şi se angajează să îi susţină!

0

  Cu ocazia Zilei Internaţionale a Profesorilor, 5 octombrie 2012, UNICEF România le mulţumeşte tuturor profesorilor pentru dedicarea lor şi îşi reînoieşte angajamentul de a-i sprijini prin iniţiative globale, regionale şi locale. 

Chiar dacă provocările cu care se confruntă profesorii din România sunt mari – repetate reforme ale sistemului de învăţământ, impactul crizei economice, valorizarea educaţiei în societatea actuală -, ei continuă să le ofere copiilor cunoştinţele necesare pentru a se descurca într-o lume în permanentă schimbare.

În cadrul campaniei UNICEF “Hai la Şcoală!”, profesorii au demonstrat că, dacă beneficiază de sprijin şi cursuri de formare, îşi sporesc abilităţile de adaptare a metodelor de predare la nevoile tuturor copiilor şi, în special, ale copiilor vulnerabili şi la risc de abandon şi influenţează în mod substanţial participarea şi performanţa şcolară a acestora. Datorită acestor profesori, în anul şcolar 2011 – 2012, 80% dintre copiii în risc major de abandon şi-au îmbunătăţit participarea şcolară; 83% din totalul copiilor care au venit cel puţin o zi la şcoală au ajuns la final de an şcolar, iar peste 66% dintre aceşti copii şi-au îmbunătăţit şi performanţa şcolară, promovând clasa.

Prin educaţie, profesorii sunt cei care le oferă tuturor copiilor şansa la o viaţă mai bună. Le datorăm acestor profesori mult mai mult decât recunoştinţa noastră, le datorăm ajutorul nostru. UNICEF colaborează cu guverne, autorităţi şi parteneri pentru a susţine profesorii, cea mai importantă resursă pentru a le oferi tuturor copiilor, indiferent de locul în care trăiesc, şansa de a-şi atinge potenţialul maxim. De Ziua Internaţională a Profesorilor, ne angajăm prin intermediul iniţiativei “Educaţia pe primul loc” să continuăm eforturile ca toţi copiii să aibe şanse egale să înveţe, să lupte şi să reuşească în viaţă. Să le oferim profesorilor recunoştinţa şi suportul de care au atâta nevoie pentru binele copiilor”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România.

În preajma Zilei Internaţionale a Profesorilor, Secretarul General al Naţiunilor Unite BAN Ki-moon a lansat Educaţia pe primul loc, o iniţiativă menită să transforme educaţia într-o prioritate globală şi să susţină atingerea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniumului (Millennium Development Goal) în ceea ce priveşte educaţia. În următorii cinci ani, iniţiativa Educaţia pe primul loc se va concentra pe trei priorităţi: fiecare copil să meargă la şcoală, îmbunătăţirea calităţii procesului de învăţare şi încurajarea cetăţeniei globale. Prin intermediul campaniei pentru participare şcolară „Hai la Şcoală”, UNICEF România luptă ca fiecare copil să meargă la şcoală prin prevenirea absenteismului şi abandonului şcolar, precum şi pentru îmbunătăţirea calităţii procesului de învăţare asigurând formarea directorilor de școală pentru promovarea educației interculturale și incluzive, iar profesorilor cursuri de formare pentru îmbunătăţirea abilităţilor de adaptare a metodelor de predare la nevoile tuturor copiilor.

La iniţiativa UNESCO, Ziua Internaţională a Profesorilor se sărbătoreşte, începând cu anul 1994, pe data de 5 octombrie cu scopul de a mobiliza sprijin pentru profesori şi pentru a ne asigura că profesorii vor continua să susţină şi generaţiilor viitoare.

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă.

 

În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.