Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De un club de lectură în care cititorii scriu povestirile ați mai auzit?

0

Dacă da, mâna sus. Dacă nu, vă spunem noi ce ați pierdut.

Aseară a avut loc în Mint Bistro ediția săptămânală din clubul de lectură numit Vocea Cititorului, al cărui clip video vă invităm să îl urmăriți aici: http://on.fb.me/1w8DgB0. Acest club de lectură este diferit de cel cu care sunteți obișnuiți: participanții nu trebuie să citească cartea înainte de a veni la eveniment, ci fiecare text/povestire se citește pe loc, motiv pentru care se și aleg povești ce pot fi lecturate în maxim 90 minute. Însă organizatorii, oamenii din spatele campaniei Cărțile pe față, au mers mai departe de atât și au desfășurat o ediție în care cititorii nu au doar o voce plăcută, ci și condei.

Cum?

A fost citit primul capitol din textul lui Sergiu Tamaș, „Iar dacă viața-i trecătoare, să-i presărăm în cale trandafiri…” după care fiecare persoană prezentă a avut ocazia de a contribui la continuarea poveștii, în scris și verbal. Cartea va fi publicată în 3 versiuni: versiunea ce va apărea în februarie anul viitor, scrisă integral de autor, o versiune în care oricine poate contribui la continuarea poveștii capitol cu capitol în întâlniri față-n față și o versiune realizată pe Facebook, cu ajutorul comunității online.

Detalii a oferit și autorul în invitația pe care a lansat-o înainte de eveniment: http://on.fb.me/1NmC8iI.

Întrebat la final despre cum a decurs seara, Sergiu Tamaș a spus: „Sunt surprins de reacția oamenilor atunci când citesc și atunci când scriu într-o lucrare colectivă.. E mult peste așteptări, nu mi-am imaginat că în Cluj, în țară, există un club de lectură în felul ăsta și că oamenii sunt pregătiți să creeze. După părerea mea, să creezi liber, să îți lași gândurile să meargă mai departe de ceea ce e scris acolo, e o chestie fascinantă. Am scris pagini întregi, ceea ce e formidabil. Oamenii au vorbit mai mult decât am putut scrie eu pe laptop, dar am rămas cu ideile și s-au făcut foarte multe legături. În afară de faptul că fiecare și-a spus părerea, s-au făcut multe legături la alte lecturi, la alți oameni, la alte întâmplări, la întâmplări de viață; sigur că fiecare dintre cei prezenți și-a spus experiența. Plec încărcat cu material și cu gânduri bune, plec fericit.”

unnamed

Echipa Cărțile pe față își dorește ca acest club de lectură să se desfășoare cât mai des, în cât mai multe locații și orașe, oferindu-și sprijinul pentru orice inițiativă. În București a avut deja lot o ediție în The Coffee Factory, la Sighetu-Marmației de asemenea, urmând ca peste o săptămână să aibă loc prima ediție a clubului de lectură la Alba-Iulia în localul framm’s, iar la Cluj se va organiza și în Cărturești, o dată pe lună. Anul acesta la Cluj evenimentul este și în calendarul Capitalei Europene de Tineret – Cluj 2015, fiind un proiect înscris la categoria #Share Culture.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.