Dacă da, mâna sus. Dacă nu, vă spunem noi ce ați pierdut.
Aseară a avut loc în Mint Bistro ediția săptămânală din clubul de lectură numit Vocea Cititorului, al cărui clip video vă invităm să îl urmăriți aici: http://on.fb.me/1w8DgB0. Acest club de lectură este diferit de cel cu care sunteți obișnuiți: participanții nu trebuie să citească cartea înainte de a veni la eveniment, ci fiecare text/povestire se citește pe loc, motiv pentru care se și aleg povești ce pot fi lecturate în maxim 90 minute. Însă organizatorii, oamenii din spatele campaniei Cărțile pe față, au mers mai departe de atât și au desfășurat o ediție în care cititorii nu au doar o voce plăcută, ci și condei.
Cum?
A fost citit primul capitol din textul lui Sergiu Tamaș, „Iar dacă viața-i trecătoare, să-i presărăm în cale trandafiri…” după care fiecare persoană prezentă a avut ocazia de a contribui la continuarea poveștii, în scris și verbal. Cartea va fi publicată în 3 versiuni: versiunea ce va apărea în februarie anul viitor, scrisă integral de autor, o versiune în care oricine poate contribui la continuarea poveștii capitol cu capitol în întâlniri față-n față și o versiune realizată pe Facebook, cu ajutorul comunității online.
Detalii a oferit și autorul în invitația pe care a lansat-o înainte de eveniment: http://on.fb.me/1NmC8iI.
Întrebat la final despre cum a decurs seara, Sergiu Tamaș a spus: „Sunt surprins de reacția oamenilor atunci când citesc și atunci când scriu într-o lucrare colectivă.. E mult peste așteptări, nu mi-am imaginat că în Cluj, în țară, există un club de lectură în felul ăsta și că oamenii sunt pregătiți să creeze. După părerea mea, să creezi liber, să îți lași gândurile să meargă mai departe de ceea ce e scris acolo, e o chestie fascinantă. Am scris pagini întregi, ceea ce e formidabil. Oamenii au vorbit mai mult decât am putut scrie eu pe laptop, dar am rămas cu ideile și s-au făcut foarte multe legături. În afară de faptul că fiecare și-a spus părerea, s-au făcut multe legături la alte lecturi, la alți oameni, la alte întâmplări, la întâmplări de viață; sigur că fiecare dintre cei prezenți și-a spus experiența. Plec încărcat cu material și cu gânduri bune, plec fericit.”