Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De la Tribeca Film Festival, la București: In Transit deschide a doua ediție a HipTrip Travel Film Festival

0

Cea de-a doua ediție a HipTrip Film Festival va avea loc anul acesta în perioada 8-11 octombrie la Cinema Union și Cinema Eforie şi va aduce anul acesta la București 25 de filme din 10 țări precum India, Marea Britanie, SUA, Australia, Spania, Germania, Siberia, Canada, Iran și România.

Hiptrip2015

Festivalul va debuta pe 8 octombrie, la Cinema Eforie, cu proiecția documentarului “In Transit”, premiat anul acesta la Tribeca Film Festival cu Mențiunea Specială a Juriului pentru Cel mai bun documentar. Regizat de Albert Maysles, în colaborare cu Lynn True, David Usui, Nelson Walker și Benjamin Wu, întreaga acțiune a filmului se petrece în tren şi surprinde relaţiile care se leagă între pasagerii aflaţi la bordul cursei Amtrak’s “Empire Builder”, cea mai lungă şi aglomerată rută feroviară a Americii.
Sincer şi direct, filmul ne prezintă o serie de poveşti, pornind de la conversaţii relaxante şi banale până la confesiuni şi momente de intimitate, în care pasagerii îşi împărtăşesc temerile, speranţele şi visurile. Pe măsură ce Empire Builder străbate nord-vestul Statelor Unite, trecând prin centre urbane, suburbii şi zone industriale, traversând câmpii vaste, păduri şi munţi, regizorul aduce în prim plan un portret al Americii, în toată frumuseţea ei umană şi naturală.
IN-TRANSIT_Web_03
Selecția HipTrip este asigurată anul acesta de Florin Barbu, jurnalist și critic de film. “Invitația pe care v-o fac e simplă: pentru patru zile călătoriți, împreună cu noi, pe continentele planetei noastre, aşa cum le-au văzut și le-au simțit acești oameni minunați care se numesc simplu, regizori. India, Siberia, S.U.A, România – sunt o parte din locurile de unde ne sunt aduse povești despre oameni aparent obișnuiți, dar pe care obiectivele camerelor ni-i apropie, transformându-i în personaje. Așadar,”All aboard!”, pentru că „In Transit”, filmul de deschidere al festivalului nostru, este, pur și simplu, minunat. Empire Builder este cea mai lungă rută pe calea ferată din Statele Unite ale Americii, între Chicago-Portland/Seattle, iar Albert Maysles, respectatul regizor nord american, care și-a terminat „călătoria” vieții pe 5 martie anul acesta, ne împrietenește cu oamenii din acest tren. Doar atât vă spun. Și călătorie/vizionare plăcută!”

HipTrip Travel Film Festival este un proiect independent, desfăşurat de Fundaţia OVI.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.