Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De la Sofia la Bucureşti: spectacolul Evgheni Oneghin de Piotr Ilici Ceaikovski revine la Opera Naţională Bucureşti

0

După aproape un an de absenţă din repertoriul Operei Naţionale Bucureşti, Evgheni Oneghin dePiotr Ilici Ceaikovski, în concepţia regizorală a lui Ion Caramitru, revine pe scena lirică bucureşteană după prezenţa pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Sofia.  

În 28 şi 29 noiembrie, de la ora 18.30, publicul va avea astfel ocazia să asculte una dintre capodoperele artei lirice ruse – Evgheni Oneghin, inspirată din romanul în versuri cu acelaşi titlu al lui Alexandr Puşkin, avandu-i ca invitati pe soliştii Ionuţ Pascu în rolul Oneghin, Tiberius Simu în rolul Lenski,Andreea Iftimescu în rolul Filipievna. De asemenea, reprezentaţia din 28 noiembrie va prilejui debuturile soliştilor Operei Naţionale Bucureşti Horia Sandu (Gremin), Sorana Negrea (Larina), Liviu Indricău (Triquet).

Opera Naţională Bucureşti marchează revenirea operei Evgheni Oneghin în repertoriul Operei Naţionale Bucureşti printr-o expoziţie de fotografie deschisă publicului zilnic între orele 10.00-17.30 (acces liber). Printre personalităţile lumii muzicale, care au facut parte, de-a lungul timpului, din echipa artistică a diferitelor montări ale spectacolului Evgheni Oneghin pe scena lirică bucureşteană, se numără soliştii Mihail Arnăutu, Iulia Buciuceanu, Octav Enigărescu, Ladislau Konya, Teodora Lucaciu, Zenaida Pally, Maria Snejina, Maria Şindilaru, Valentin Teodorian. 

Evgheni Oneghin, ONB

Baritonul Ionuţ Pascu a interpretat, de-a lungul carierei, peste 35 de roluri principale, pe scene din România, dar şi din Olanda, Canada, Australia, Coreea de Sud, Israel, Ungaria, Bulgaria, Macedonia, Albania, Italia, Germania etc. Una dintre reuşitele sale a fost spectacolul şi înregistrarea pe CD, alături de Filarmonica din Sidney, a lucrării Cantata della Vita de Gianluigi Gelmetti, dirijată de compozitor. A fost solicitat să interpreteze, de asemenea, rolurile ca Renato din Un ballo in maschera de Giuseppe Verdi, Ford din Falstaff de acelaşi compozitor şi Zurga din Les Pêcheurs de perles (Pescuitorii de perle) de Georges Bizet la Opera din Tel Aviv.

După o bursă de doi ani la Academia Teatrului La Scala din Milano, tenorul Tiberius Simu îşi continuă studiile sub îndrumarea maeştrilor Luigi Alva, Leyla Gencer, Mirella Freni şi Renato Bruson. Repertoriul artistului cuprinde roluri importante, precum Tamino din Flautul fermecat, Don Ottavio din Don Giovanni de W. A. Mozart, Fenton din Falstaff de Giuseppe Verdi, Nemorino din Elixirul dragostei de Gaetano Donizetti, Almaviva din Il barbiere di Seviglia de Gioachino Rossini.

Câştigătoare a Premiului special la concursul Salice d’oro, (Italia, 2010), Andreea Iftimescu a cântat alături de Filarmonica de Stat din Sibiu, Orchestra de Cameră Radio Bucureşti,precum şi de alte instituţii muzicale din România şi a fostsolistă în opera Brundibar de Franz Crasa în cadrul festivalului Voix Étouffée de la Paris (Franţa, 2004). Andreea Iftimescu şi-a început colaborarea cu Opera Naţională Bucureşti în anul 2012, interpretând în cadrul Studioului Experimental de Operă şi Balet Ludovic Spiess rolul Agata din opera Le cantatrici villane de Valentino Fioravanti.

28 şi 29 noiembrie 2013, 18:30  
EVGHENI ONEGHIN
– revenire în repertoriu

Operă în trei acte de Piotr Ilici Ceaikovski

Libretul de Konstantin S. Şilovski, după un roman de Alexandr Sergheevici Puşkin

Dirijor: Iurie Florea

Regia: Ion Caramitru
Decoruri: Maria Miu
Costume: Viorica Petrovici
Lighting design: Chris Jaeger
Coregrafia: Florin Fieroiu
Maestru de cor: Stelian Olariu

Mişcarea scenică: Florica Stănescu şi Mirela Simniceanu

Distribuţia

Joi, 28 noiembrie 2013, 18:30

Oneghin – Iordache Basalic

Tatiana – Tina Munteanu

Lenski – Tiberius Simu (invitat)

Olga – Maria Jinga

Gremin – Horia Sandu (debut)

Larina – Sorana Negrea (debut)

Filipievna – Andreea Iftimescu (invitată)

Triquet – Liviu Indricău (debut)

Zaretsky/ Căpitanul – Dan Indricău

 

 Vineri, 29 noiembrie 2013, 18:30

Oneghin – Ionuţ Pascu (invitat)

Tatiana – Crina Zancu

Lenski – Lucian Corchiş

Olga – Oana Andra

Gremin – Marius Boloş

Larina – Sorana Negrea

Filipievna – Adriana Alexandru

Triquet – Liviu Indricau

Zaretsky/ Căpitanul – Dan Indricău

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.