Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De la joacă art & tech la Biblioteca de New Media Art Pentru Copii, cu RADAR Kids

0

RADAR Kids ne invită la joacă art & tech, iar acum și la biblioteca de new media art, prima de acest fel în spațiul online autohton.

Biblioteca de New Media Art Pentru Copii este un proiect lansat de RADAR Kids, cu sprijinul Lidl România, care-și propune să-i invite pe cei mici într-o aventură educativă, online, pe tărâmul desenelor care prind viață cu ajutorul tehnologiilor creative.

Pe măsură ce tehnologia evoluează, se creează noi oportunități și noi mijloace de exprimare artistică ce pot fi utilizate cu ușurință chiar și de cei mici. Biblioteca de New Media Art, care se va regăsi pe suprize.lidl.ro/RADARkids, oferă copiilor resurse, experiențe interactive și informații menite să le trezească interesul pentru tehnologie și creativitate și să-i familiarizeze cu universul industriilor creative.

Curatorii proiectului, profesioniștii care realizează și selectează conținutul bibliotecii sunt VÂNĂ, studio de animație înființat de Anca și Horia Manolache, doi publicitari veterani, Art Director și Copywriter, cu o experiență de mai bine de 14 ani de creație și Aural Eye, reprezentat de echipa de artiști Alina Anca și Daniel Bega, care își exprimă viziunea artistică prin video mapping, instalații interactive, artă generativă și producții video care folosesc tehnologii emergente. Pe parcursul lunii iunie, în fiecare miercuri, va fi încărcat pe site-ul suprize.lidl.ro/RADARkids un nou material în bibliotecă.

Aventura în lumea new media art începe cu un curs online, sub forma unui mini-studio de animație, realizat împreună cu copiii de la Școala Step by Step. În cadrul cursului copiii descoperă cum prinde viață o animație, pornind chiar de la desenele lor. Ei asistă și contribuie la întreg procesul, înțelegând nu doar tehnica animației și tehnologiile folosite, dar și organizarea, funcționarea și joburile disponibile într-un studio de animație.

Rezultatul aventurii lor în program va fi o animație de 40 de secunde realizată de ei înșiși, ce va fi prezentată în cadrul festivalului de new media art RADAR, sub forma unui show imersiv. În plus, materialele video dezvoltate în cadrul acestui curs gratuit pun bazele primei Biblioteci de New Media Art Pentru Copii.

Mai departe aventura continuă cu un concurs lansat către toți copiii!

Pentru șansa de a deveni co-autori ai show-lui imersiv prezentat în cadrul Radar, copiii trebuie să urmărească pas cu pas povestea animată ce prinde viață sub ochii lor pe platforma Bibliotecii de New Media Art Pentru Copii (surprize.lidl.ro/RADARikds), și să o continue cu ideile și desenele lor!

Juriul reprezentat de reprezentanți VÂNĂ, Aural Eye și RADAR va alege 5 câștigători care-și vor regăsi ideile în animația de 40 de secunde ce va putea fi experimentată în cadrul RADAR, secțiunea RADAR Kids.

Parte a unui proiect mai amplu, RADAR – Romanian Artists Developing Alternative Realities – RADAR Kids este un loc de joacă art & tech, desprins, parcă, din filmele științifico fantastice. Aici cei mici au ocazia să interacționeze cu tehnologii creative surprinzătoare și cu adevărat fascinante pentru ei, cum sunt realitatea virtuală sau augumentată, inteligența artificială sau video-mappingul, într-un spațiu imersiv și interactiv.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.