Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De ce tichetele la Balul de Caritate de Halloween costă 340€

0

Acum 13 ani, Leslie Hawke și Maria Gheorghiu s-au cunoscut în București, mai mult sau mai puțin din întâmplare. Hawke a convins-o pe Gheorghiu să se mute în Bacău și să înceapă împreună un program educațional pentru copiii care cerșeau pe stradă. În 2004, au înființat Asociația OvidiuRo și s-au extins în București.

Din această toamnă, peste 2000 de copii din 35 de comunități rurale sărace vor merge la grădiniță prin programul Fiecare Copil în Grădiniță.

De-a lungul timpului, lucrând cu copii și adolescenți din medii devaforizate, a devenit evident pentru Leslie și Maria că educația timpurie este esențială pentru succesul școlar al acestora. Experiența lor personală a fost confirmată de studii recente care au stabilit că lipsa unei experiențe intelectuale adecvate în primii 5 ani de viață, are efecte negative de durată asupra dezvoltării creierului, și că educația timpurie este cea mai de succes intervenție pentru reducerea abandonului școlar.

„Copiii din mediile defavorizate care nu au beneficiat de educație preșcolară nu reușesc să reducă decalajele de cunoștințe dintre ei și alți copii, vizibile încă din prima zi de școală”, remarcă Maria Gheorghiu.

Din 2010, de când programul Fiecare Copil în Grădiniță a fost inițiat de Asociația OvidiuRo și Ministerul Național al Educației, frecvența copiilor la grădiniță a crescut de la 40% cât se înregistra înainte de implementare, la aproape 100% în comunitățile în care se derulează programul.

„Ne este imposibil să știm cu exactitate câți dintre acești copii frecventau grădinița înainte de implementarea programului. Acum, prezența medie a celor care vin la grădiniță cu regularitate este de 80%. Le oferim părinților un motiv concret pentru a se trezi în fiecare dimineață și a parcurge câțiva kilometri, indiferent de vreme: tichete sociale în valoare de 50 lei, acordate lunar. Părinții sunt ușor de convins că e bine să-și ducă copiii zilnic la grădiniță, însă ceea ce-i motivează sunt, de fapt, aceste tichete sociale”, afirmă Maria Gheorghiu.

Leslie Hawke adaugă: “Noi oferim tichete sociale și rechizite, training pentru profesori, ateliere de vară care stimulează gândirea copiilor, transportul în țară al echipei de implementare și managementul programului. Așa ajungem la un cost anual de aproximativ 340 € de copil înscris în programul nostru. Acesta este motivul pentru care un bilet la Balul de Caritate de Halloween are această valoare. Practic, fondurile strânse la bal determină numărul de copii pe care asociația îi va sprijini să meargă la grădiniță în anul școlar următor”.

Ediția din acest an a balului va avea loc pe 25 Octombrie în Sala Unirii a Palatului Parlamentului. Mesele pentru 10 persoane variază între 3.400 € și 10.500 €. Pentru mai multe detalii accesați www.ovid.ro sau o puneți contacta pe Simona Ilaș la 021 315 88 06/

ad HCB RO

 

“Why tickets to the Halloween Ball cost 340 €”

Thirteen years ago Leslie Hawke and Maria Gheorghiu met in Bucharest – more or less by chance. Hawke talked Gheorghiu into moving to Bacau and helping start an education program for children who were begging on the street. In 2004 they founded Asociatia OvidiuRo and expanded to Bucharest.

This September over 2000 children in 35 rural communities will be attending gradinita through OvidiuRo’s Fiecare Copil in Gradinita.

Over time, their work with disadvantaged children and adolescents led Hawke and Gheorghiu to conclude that early education is essential – if these children are to have any hope of succeeding in school. Their personal experience was confirmed by 21st century research that has established that a lack of appropriate intellectual experience in the first five years of life has long-lasting negative consequences for brain development and that early education is the most successful intervention at reducing school dropout rates.

“Disadvantaged children who are not exposed to quality early education ever manage to close the knowledge gap between them and other kids on the first day of school”, notes Gheorghiu.

Since Fiecare Copil in Gradinita was initiated in 2010 by OvidiuRo and the Romanian Ministry of Education, the gradinita registration rate of poor children has risen from under 40% to almost 100% in the communities where the program operates.

 “It’s impossible to know how many of those kids actually attended regularly prior to the program, but we can document that now, on average, 80% attend regularly where the program is in place. We give parents a tangible reason to get up and walk their 3 years old several kilometers, regardless of the weather, to gradinita: monthly food coupons of12 €. It’s easy to convince poor parents that it would be a good idea to send their child to gradinita, but the food coupons actually motivate them to do so”, says Maria Gheorghiu.

Hawke adds, “This program costs approximately 340 € per child per year. That’s why tickets to the Halloween Charity Ball at Palatul Parlamentului cost 340 €.

What we net from the Ball literally determines how many children we can serve in the program next year”.

The 2014 Ball will take place on the 25th of October in the Unirii Ballroom of Palatul Parlamentului. Tables for 10 range from 3400 € to 10,500 €, depending on the level of sponsorship and PR benefits.

For more details, see www.ovid.ro or call Simona Ilas at 021 315 88 06 /

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.