Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De ce merită să renunți la o limonadă în centrul vechi pentru a susține un festival de teatru tânăr din Alexandria?

0

Ideo Ideis este un festival de teatru care a luat naștere  în Alexandria în 2006 la inițiativa unor puști de liceu care voiau sa aducă teatrul în orașul lor în care nu există nici măcar un cinematograf.  În fiecare august,  Alexandria se transformă, timp de 9 zile, în punctul de întâlnire între mari oameni de cultură, tineri din toată țara, tineri care fac voluntariat, vizitatori prezenți an de an pe parcursul festivalului, localnici, autorități locale și companii care aleg să sprijine festivalul. Festivalul este susținut încă de la început de actorul Marcel Iureș (președinte de onoare al festivalului), Catalin Stefanescu, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu, Marius Manole și multi alții.

foto Ideo Ideis

Cele două obiective majore ale Ideo Ideis sunt:  educația alternativă prin arta in rândul adolescenților din Romania și consolidarea comunității locale. Festivalul este organizat 100% în regim de voluntariat

8 ani de Ideo Ideis se pot rezuma astfel:

  • De la 500 de spectatori (2006) la 3000 de spectatori  (2013)
  • De la 10 la 40 de trupe de liceeni care au aplicat pentru participarea la festival
  • De la 2 spectacole în 2006 la 16 spectacole profesioniste invitate în 2013
  • 6 profesioniști care susțin mentoratul în cadrul secțiunii Serii Povestitorilor
  • Peste  50 de voluntari cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani din Alexandria, cu o rată de retenție de 80% în cei 8 ani și aproximativ 20 de voluntari din alte orașe
  • 25 de membri permanenți în comitetul de organizare
  • Peste 500 de articole în ultimii 5 ani în presa scrisă și online
  • Ediții dedicate  “Jos Pălăria”( Pro TV,  în 2010), “ Garantat 100%” (2009 și 2012), TVR Cultural (2010) și TVR 2 (2011 si 2012)
  • Apariția primului ziar intern ”Colaj” realizat cu sprijinul redactiei SUB25 în 2013
  • Aparitia atelierelor Art&Play, ateliere de dezvoltare personală prin arta destinate parinților și copiilor din Alexandria, în 2013

Iată cum poți să susții cea de-a 9-a ediție a Ideo Ideis:

Campania de crowdfunding  de pe www.crestemidei.ro iși doreste să sprijine două dintre cele mai noi inițiative Ideo Ideis, ziarul ”Colaj” și atelierele pentru copii și părinți Art&Play. Suma de 1500 de euro va face posibilă prezența trainerilor în cadrul atelierelor Art & Play la ediția 9 a festivalului şi tipărirea gazetei festivalului, Colaj.

Colaj încurajeaza  contribuțiile editoriale din partea tinerilor participanți și promovează tinerele talente, dar conține și interviuri inedite și în exclusivitate cu profesioniști din lumea teatrală. Vor fi distribuite 3 numere pe întreaga durată a festivalului care necesită o documentare la fața locului a evenimentelor din cadrul Ideo Ideis. Aruncă o privire pe  http://www.sub25.ro/proiecte/colaj/ pentru a descoperi ediția 2013 a gazetei.

Atelierele Art&Play reprezintă o noua sectiune a festivalului menită să creeze în rândul comunității o mai bună conștientizare a ceea ce înseamna dezvoltare personală și sunt concepute pentru a îmbina terapia prin artă și consilierea profesională adaptată intregii familii. Atelierele se adreseaza copiilor cu vârste între 3 și 12 ani în cadrul cărora copiii iși exersează abilități emoționale și sociale, dar și părinților acestora oferind consiliere psihologică de bază care îi ajută să depășească problemele care apar în relația copil-părinte.

Tu renunți la o limonadă, noi te răsplătim! Pentru orice donație mai mare de 20 RON, Ideo Ideis iți mulțumește pe site, în Colaj și pe Facebook. Lista completă de recompense o găsești pe portalul de crowdfunding www.crestemidei.ro

Festivalul beneficiază de sprijin din partea Primăriei Muncipiului Alexandria, Administrației Fondului Cultural Național și Ministerului Tineretului și Sportului. Aceste două activități nu sunt însă acoperite de nici un alt partener/finanțator. Pentru ca aceste idei să prindă din nou viață este nevoie de sprijinul tău.

Proiect cultural finanțat de AFCN.

Parteneri: Primăria Muncipiului Alexandria, MTS, Daescu Borțun Olteanu

Parteneri media: SUB25, All Hollow, liternet.ro

*Recompensele vor fi înmanate/expediate donatorilor în luna august 2014

Mai multe detalii pe:

www.ideoideis.ro / www.sub25.ro

ideo ideis logo

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.