Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De 10x Curăţenia de Primăvară în Grădina Botanică București!

0

În zilele de 28-29 martie și 4-5 aprilie 2015 Asociația Team Work vă invită la cea de-a 10-a ediție a evenimentului „Curățenia de Primăvară în Grădina Botanică”™, realizat în parteneriat cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București din anul 2006.

Afis Curatenia de Primavara in Gradina Botanica 2015

„Curățenia de Primăvară” este un eveniment anual ce se adresează tuturor persoanelor cu vârsta de minim 14 ani care doresc să participe la activități de îngrijire a mediului înconjurător. În cele 4 zile sunt așteptați aproximativ 400 de voluntari care să desfășoare alături de membrii Team Work și de personalul specializat al Grădinii Botanice acțiuni de pregătire a spațiului Grădinii Botanice pentru sezonul cald precum tăierea lăstărișului sau greblarea frunzelor. Programul de lucru este între orele 10:00-15:00, activitatea desfășurându-se în sectoare ale Grădinii Botanice București ce vor fi anunțate în dimineața fiecărei zile de curățenie.

Înscrierea la cea de-a 10-a ediție a „Curățeniei de Primăvară în Grădina Botanică” se face prin intermediul completării formularului de pe blog-ul Team Work: blogteamwork.blogspot.ro. Acesta va fi deschis în intervalul 16-27 martie pentru primul weekend și 28 martie-3 aprilie pentru cel de-al doilea.

La sfârșitul fiecărei zile de curățenie voluntarii vor avea parte de câte o surpriză pe care Team Work o va oferi în schimbul efortului depus. De asemenea, pentru cei ce doresc să sprijine activităţile viitoare ale Asociaţiei Team Work în Grădina Botanică Bucureşti, în zilele evenimentului va exista un stand de donaţii; banii strânşi vor fi utilizaţi în realizarea Grădinii din Cărţi, un spaţiu destinat tinerilor unde aceştia să poată citi, învăţa şi lucra într-un cadru natural.

Sponsor: Stanleybet România

Susţinători: Badabum.ro, in/PACT, Editura Litera, Locked In, Work Storey

Parteneri media: StartUB.unibuc.ro, GreenReport.ro, buzzcamp.ro, InfoMediu.eu, Gratuitor.ro, Calendarevenimente.ro, Decosieco.ro, OnlineGallery, Inparc.ro, Blogunteer.ro

Partener instituţional: Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti

„Curăţenia de Primăvară în Grădina Botanică” este un eveniment organizat de Asociația Team Work din 2006, în parteneriat cu Grădina Botanică București; face parte dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu”, alături de „Vânătoarea de Comori în Grădina Botanică”, „Curăţenia de Toamnă”, „Grădina Bunicii” (premiul „Spații Verzi MOL 2011” pentru proiectul cu cele mai spectaculoase rezultate din programul „Spații verzi Urbane 2011”) și „Grădina Copiilor” (proiect finanțat prin programul „Spații verzi Urbane 2012”). De asemenea, în anul 2012, Asociația Team Work a câștigat Premiul I la Gala Societății Civile, Secțiunea Protecția Mediului, pentru Curățenia de Toamna 2011. În perioada 2007-2010 proiectul a fost implementat și în grădinile botanice din Craiova și Cluj-Napoca. Proiectul îşi propune să aducă grădina botanică mai aproape de comunitate prin implicarea sa în activităţi care să creeze sau să consolideze  legătura dintre acestea, dezvăluind beneficiile pe care un spaţiu verde, dublat de latura educativă, le poate aduce dezvoltării personale şi comunitare. Până în prezent peste 4000 de voluntari au luat parte la evenimentele organizate de Asociația Team Work în Grădina Botanică.

Asociația Team Work este o organizaţie non guvernamentală, non-profit de tineret axată pe învăţare prin management de proiect, facilitând acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. Scopul organizaţiei este acela de a promova în rândul tinerilor o atitudine pozitivă faţă de voluntariat şi munca în echipă, de a îi ajuta să se familiarizeze cu diverse medii organizaţionale prin desfăşurarea de proiecte şi de a valoriza practic cunoştinţele teoretice.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.