Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Dăruim viață prin fotbal”

0

Dăruim viață prin fotbal”Dinamoviștii și rapidiștii legendari joacă un meci unic, pentru a salva viața unui copil

Liga Legendelor organizează un meci spectaculos la care vor participa mari staruri dinamoviste și rapidiste, totul în scop caritabil : publicul și jucătorii vor încerca să strângă împreună cei 200.000 de euro necesari lui Gabriel Bălăcean, un băiat de 15 ani cu o maladie congenitală care îi amenință viața

Mircea și Răzvan Lucescu sunt invitați de onoare la meciul care și-a propus să salveze, cu ajutorul publicului, acest băiat aflat de 12 ani în suferință și sprijinit de Fundația Ringier

Intrarea la meci este liberă, donațiile se vor face prin sms sau direct la stadion

BUCUREȘTI, 5 iunie 2019. Fotbaliști-legendă din echipele Dinamo și Rapid susțin vineri un meci caritabil pentru un elev de 15 ani, care a luptat toată viața cu dureri insuportabile.

Legende ale fotbalului din echipele Dinamo și Rapid își dau întâlnire vineri, 7 iunie, la ora 18,30, pe Stadionul Dinamo din Capitală, unde vor susține un meci spectaculos, cu scop nobil, la care Mircea și Răzvan Lucescu vor fi invitați de onoare.

Iulian Mihăilă, președintele Ligii Legendelor, a avut ideea acestui show caritabil, după ce a citit despre cazul lui Gabriel Bălăcean (15 ani), un copil pe care Fundația Ringier România încearcă să-l ajute.

Meciul va fi susținut de dinamoviștii Andone, Lupescu, Marica, Fl.Petre, Kiriță, Dănciulescu, Stelea, Câmpeanu, C.Munteanu, Răducioiu, Lupu, Iftodi, Sabău și rapidiștii Pancu, Dulca, O.Maier, Măldărășanu, Ganea, Lobonț, Șumudică, Nanu, Stanciu, Raț, și D.Coman. Ei se vor înfunta pe teren, în timp ce spectatorii vor putea face donații prin sms (2 euro), la 8828 cu mesajul Gabriel, dar și prin donații directe în urnele mobile de la arenă. Se pot face, de asemenea, donații online sau prin transfer, iar detaliile necesare sunt pe site-ul ajutacopiii.ro, un program al Fundației Ringier.

Celebrul antrenor Mircea Lucescu, care celebrează 55 de ani de la debutul ca jucător și 40 de ani de când antrenează, și fiul său, Răzvan, care a reușit anul acesta să câștige cupa și campionatul în Grecia cu PAOK, s-au alăturat cu entuziasm inițiativei caritabile.

Gabriel Bălăcean este diagnosticat cu sindromul Klippel-Trenaunay, o maladie congenitală care i-a mutilat trupul. „Când avea cinci luni, Gabi nu și-a mai putut mișca piciorul stâng. După radiografie, medicii i-au pus piciorul în ghips, dar după câteva zile piciorul stâng era dublu în volum față de celălalt”, povestește mama băiatului, Oana Bălăcean. De fapt, Gabi nu are canalul de drenare a limfei de la piciorul stâng, iar dacă este netratată, boala poate afecta, în timp, plămânii și poate provoca hemoragii masive. „Gabi are dureri mari la coloană și la cap, trăiește în durere, dar nu se plânge. Pentru mine este un erou” , spune mama lui.

La Spitalul Cognacq-Jay din Franța, specialiștii i-au recomandat băiatului o operație de chirurgie plastică reconstructivă a limfedemului și o sucțiune lipo-limfatică a piciorului stâng. Operațiile, cazarea și transportul costă  200.000 de euro.

Gabriel Bălăcean este, în ciuda celor 12 ani de suferință (din cei 15 ani săi), un elev olimpic al Școlii 56 din din Capitală. Acum că băiatul a descoperit că are o șansă la o viață normală cu un tratament în Franța, speranțe lui stau în oamenii care-i pot face cadou sănătatea.

Partida se va desfășura vineri 7 iunie, cu începere de la ora 18.30, pe stadionul Dinamo din Capitală, iar intrarea este liberă. Donațiile se vor face în timpul meciului, iar evenimentul va avea loc indiferent de condițiile meteo. Evenimentul caritabil va fi transmis la Digi Sport 1, apoi va fi urmat de un eveniment privat.

Liga Legendelor, fondată de Iulian Mihăilă, este un fenomen social național prin contribuția pozitivă pe care o aduce. Cu sprijinul domnului Ioan Andone, de-a lungul ultimului an echipa a organizat Centenarul fotbalului românesc și Gala Ioan Andone, evenimente de mare amploare. Echipa ce a pus umărul la reușita acestor evenimente este formată din : Alina Vreju, Event Planner, Florin Mărgărit, Daniel Vlădescu, Adrian Bahna, Andrei Sorin , Cristina Poiana.

Fundația Ringier desfășoară de șapte ani programul „Ajută copiii”, prin care a salvat peste 250 de copii grav bolnavi, cu ajutorul donațiilor individuale și de la companii. Fundația este o inițiativă a trustului de presă Ringier România. www.ajutacopiii.ro

Pentru alte informații, vizitați pe pagina de Facebook a Fundației Ringier și Liga Legendelor Oficial.

Partenerii evenimentului: FUNDAȚIA RINGIER ROMÂNIA, CS DINAMO BUCURESTI,

HOTEL IBIS, ARISTOCRAT EVENTS HALL, FORTUNA SPORTS , AQUA

CARPATICA, WEDDINGS & EVENTS by Alina Vreju, DINAMO OLD-BOYS, RAPID OLD-BOYS.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.