Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dar unde sunt zăpezile de altădată? O istorie a iernii în Europa

0

Agenția universitară a Francofoniei și Asociația secular-umanistă din România îl invită pe istoricul și profesorul elvețian François Walter la București, în cadrul Bucharest Science Festival, pentru a susține două conferințe despre istoria iernii în imaginarul, reprezentările și cultura europeană, pe 25 și 26 septembrie 2015, tratând astfel dintr-o perspectivă antropologică tematica de anul acesta a Festivalului, schimbările climatice.

Conferinţa de vineri, 25 septembrie, va avea ca tematică reprezentările artistice și culturale ale iernii și va avea loc la Muzeul Național de Artă al României, în Foaierul Galeriei de Artă Europeană (Calea Victoriei nr. 49-53, București), începând cu ora 17:00. De altfel, în colecția Muzeului Național de Artă al României se află un valoros ciclu al anotimpurilor pictat de Pieter Brueghel cel Tânăr. Prin amabilitatea Muzeului, participanții la conferință vor putea vizita gratuit Galeria de Artă Europeană în care sunt expuse lucrările. Conferința va avea loc în limba franceză și se va intitula „Mais où sont les neiges d’antan ? Histoire de l’hiver dans l’art et la culture européenne”.

Affiche_MNAR-rouge-01

Librăria Humanitas Cișmigiu din București (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38), va găzdui sâmbătă, 26 septembrie, ora 17h00, a doua conferința a profesorului François Walter care va avea ca subiect problematica scrierii unei istorii a sezonalității. Evenimentul se va desfășura sub titlul „Comment écrire une histoire de la saisonnalité : l’exemple de l’hiver”, în limba franceză, cu traducere în limba română, asigurată de Dna Nadine Vladescu.
Participanții sunt așteptați să se înscrie în limita locurilor disponibile la adresa dana.georgescu@auf.org, precizând data și evenimentul la care doresc să asiste.

Affiche_Cismigiu-01

François Walter este istoric și profesor onorar al Universității din Geneva; a publicat peste cincisprezece cărți despre istoria orașului, a teritoriului, a mediului înconjurător și a riscurilor.

Agenția universitară a Francofoniei este o asociație internațională de universități francofone cu peste 800 de instituții membre în peste 100 de țări, având misiunea de a sprijini mediul academic francofon de pretutindeni.

Walter_Francois_foto

Mai multe informații pe www.auf.org.

Bucharest Science Festival reprezintă o serie de evenimente organizate de Asociaţia secular-umanistă din România și de Parentime în perioada 25 septembrie – 4 octombrie 2015 la București și în alte orașe din țară. Mai multe informații precum și programul complet al Festivalului se regăsesc pe site-ul www.bucharestsciencefestival.ro.

Înscrieri: Dana Georgescu, Coordonator de proiect, Agenția universitară a Francofoniei, dana.georgescu@auf.org, 0745 025 316.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.