Dancing to Connect / spectacol de dans si dezbatere management cultural

0

Battery Dance Company din New York pentru a doua oara in Romania!

Cunoscuta companie de dans newyorkeza Battery Dance Company se afla in prezent, pentru al doilea an consecutiv, la Bucuresti, in cadrul unui proiect de colaborare cu compania de dans romaneasca Tangaj Dance. Proiectul este intitulat Camera 0002_Dancing to Kinect si se desfasoara in perioada 14 septembrie – 12 octombrie.

Foto Dancing to Connect

Battery Dance (http://www.batterydance.org/) este una dintre cele mai longevive companii  de dans din New York, cu o experienta de 35 de ani. Ei au imbinat arta dansului contemporan cu programe sociale, printre care si introducerea educatiei alternative prin arta in scolile publice din New York. Publicatia americana New York Times afirma ca Battery Dance este: „Noua fata a diplomatiei culturale.

Tangaj Dance este o companie de dans ale carei proiecte interdisciplinare propun imbinarea dansului cu noile tehnologii si producerea unor experimente vizuale sub forma de laboratoare, instalatii sau filme de dans.

Proiectul Camera 0002_Dancing to Kinect se bazeaza pe unul din cele mai de succes programe de diplomatie culturala prin arta din lume: Dancing to Connect (DTC). Acesta este un program educational innovator, initiat de Battery Dance Company, care a primit numeroase premii. Programul permite tinerilor sa isi dezvolte creativitatea si spiritul de echipa folosind limbajul dansului contemporan.

Intre 14 si 22 septembrie, doi dintre dansatorii Battery Dance (Mira Cook si Clement Mensah) sustin o serie de ateliere de dans pentru tineri. Acestea se vor finaliza printr-un spectacol de dans contemporan, ce va avea loc marti, 23 septembrie, si care va fi gazduit de WASP — Working Art Space and Production. Pe langa miniaturi coregrafice create de participantii la workshop, evenimentul de marti propune interventii artistice ale celor doi dansatori americani si ale altor artisti participanti la workshop-uri: Razvan Stoian (din partea Tangaj Dance) si Bianca Bor, alaturi de Radu Domsa in duet (din partea Trouble Dance Studio).

Workshop-urile au fost organizate cu ajutorul Fundatiei Policy Center for Roma and Minorities (http://www.policycenter.eu/), Scolii generale nr. 136 si scolii de dans Trouble Crew. Acestea au facilitat participarea unor adolescenti si tineri din medii defavorizate, dar si a unor studenti si dansatori liber profesionisti.

Pana pe 12 octombrie, Battery Dance va ramane in Bucuresti pentru a realiza un alt spectacol, intitulat “Birdville”, care va fi prezentat in  premiera la WASP, la inceputul lunii octombrie, urmand ca apoi sa fie prezentat in turneu si in alte doua orase din tara.

Proiectul este finantat de Administrația Fondului Cultural Național, Centrul Cultural al Municipiului București — ARCUB prin programul Bucuresti 555 si de Ambasada SUA la Bucuresti. Camera 0002_Dancing to Kinect este co-produs de Battery Dance Company, Tangaj Dance, Asociația 4 Culture și WASP — Working Art Space and Production.

Spectacolul-eveniment Dancing to Connect va avea loc pe 23 septembrie la WASP Working Art Space and Production, strada Ion Minulescu 67-93, corp E, etajul 2, incepand cu ora 19.00.  

WASP Working Art Space & Production este un spatiu independent alternativ dedicat dansului contemporan, experimentelor in arta vizuală, teatrului contemporan underground si dependentilor de multimedia. Reutilizand 500 de metri patrati ai unei foste fabrici comuniste, locul găzduieste anual eXplore Dance Festival Bucharest International Contemporary Dance and Performance, cat si birourile asociatiei 4Culture.

WASP | 4Culture | Facebook

Ion Minulescu 67 — 93, Fabrica Flaros, corp E, etaj 2

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.