Dance Trip: Proiecție. Performance. Discuție | cu Virginia Negru

0

Marți, 30 mai 2017, de la orele 19.30, la Journey Pub, str. George Enescu, nr. 25, în Piața Romană, Bucuresti

*eveniment cu intrare liberă în limita a 100 de locuri disponibile

FB: https://www.facebook.com/events/303230780115969/

CBF Journey A3 - web

______Discuție: Contact Improvisation_______

Contact Improvisation (CI) este o formă de dans în care mișcările sunt create în momentul contactului cu un partener. În punctul de contact se întâlnesc două corpuri cu greutăți diferite, dimensiuni diferite, caractere diferite, gânduri diferite, iar echilibrarea acestora prin comunicare corporală devine sursa improvizației prin contact.

În CI fiecare participant aduce istoria sa motrică și emoțională. Nu există mișcări care trebuiesc învățate înainte de a dansa CI, este nevoie doar de disponibilitate de a simți starea și senzațiile prezente in corp în momentul întâlnirii. Vocabularul de mișcare se formează treptat, prin sensibilizarea și conștientizarea e ceea ce corpul nostru a învățat pană acum. Steve Paxton, inițiatorul acestei forme de dans, spune că “nu poți să înveți pe cineva să danseze CI, dar oricine poate să învețe (să danseze) CI. Ceea ce poți să înveți pe alții este atenția asupra propriului corp ca pe o măsură de siguranță și ca sursă de inspirație în mișcare”.

 

________Performance: Virginia Negru & Contact Bucharest Festival 2017________

Când am revenit în București după o perioadă mai lungă de călătorie și dans, am simțit nevoia și dorința de a crea și aici o comunitate și o practică continuă de dans prin Contact, asa cum am întâlnit în jurul Europei și în SUA. Cu această intenție am început să găzduiesc la Palatul Universul întâlniri săptămânale în care țineam ateliere și Jam sessions de improvizație liberă și Contact. După o vreme, când am văzut că tot mai multă lume este interesată de această formă de dans, mi-a venit ideea să organizez un festival internațional de Contact in București. Mi-am amintit cât de puternică a fost experiența primului festival la care am participat în Cluj și câte am învățat într-o săptămână în care am avut cursuri de CI de dimineața până seara și am dansat cu dansatori din mai multe țări.

Anul acesta, 16-22 iunie 2017, va avea loc a II-a ediție Contact Bucharest Festival. Întreg evenimentul se va desfășura la Centrul National al Dansului București cu speranța de a aduce împreuna în acest punct reprezentativ al dansului contemporan românesc, dansatori, actori, performeri și pasionați ai dezvoltării corp-minte pentru o săptămână de dans și improvizație prin mișcare.

Detalii festival: http://contactimprovisation.ro/

______Proiectie: „Fall after Newton” (22 min)_______

Film documentar care conține înregistrări cu primele performance-uri de Contact Improvisation (’73) și în care Steve Paxton, fondatorul acestei forme de dans, expune observațiile și reflecțiile sale de pe parcursul a 11 ani de practică și studiu CI.

În film este urmărită activitatea dansatoarei Nancy Stark Smith, care avea atunci vârsta de 19 ani și care continuă și acum să predea, să performeze și să scrie despre Contact Improvisation.

În contextul în care Contact Improvisation este in continuă evoluție prin aportul personal al fiecărui dansator, ne dorim, prin proiectarea acestui film să prezentăm celor interesați ideile și experimentele performative de la care a pornit această formă de dans.

Rezervări la eveniment: 0752 285 286 – Journey Pub

Parteneri media: RRC – Orasul Vorbeste, Radio Guerrilla, RomaniaPozitiva.ro, Filme-carti.ro, Gratuitor.ro, UrbanThings.ro, Literaturapetocuri.ro, Bookblog.ro, Munteanu

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.