Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dâmbovița Smart River – o perspectivă a orașului de la nivelul apei

0

Vineri și sâmbătă, 28 și 29 iulie, orașul se poate vedea din barcă, pe Dâmbovița, lângă Podul Unirii.

Vor fi două zile de distracție pe apă, cu concerte, un arhipelag verde plutitor, concursuri de vâslit și plimbări pe apă în canotcă și cu SUP. Organizatorii, împreună cu Biblioteca Națională și Ministerul Culturii și Identității Naționale propun un nou spațiu cultural, unde natura își face casă la oraș. Proiectul Dâmbovița Smart River continuă povestea începută acum doi ani, când la UrbanFest 2015 s-a vorbit despre importanța strategică a râului interior pentru o metropolă și cum poate ajuta un râu inteligent ca orașul să devină un oraș inteligent. #SmartRiver for #smartCity.

20245915_1735100206520088_5021559592273982444_n

Vineri, începând cu ora 17:00, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și SUP Academy România organizează plimbări cu canotca și plăcile SUP. De la 19:00 Strongbow Apple Ciders lansează Debarcaderul Verde, iar Mr.jurjak susține un concert pe scena plutitoare. Debarcaderul Verde și celelalte instalații plutitoare alcătuiesc un arhipelag înverzit în mod natural în inima Bucureștiului.

Sâmbătă, începând cu ora 09:00, are loc ediția din București a campaniei Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă, competiție de vâslit în canotca de 10+1. Câștigătorii acesteia se vor întrece în etapa națională cu învingătorii etapelor Giurgiu, Buzău, Călărași, Alba Iulia, Galați/Brăila și Tulcea, care se va desfăşura pe 3 septembrie, la RowmaniaFEST – Festivalul Bărcilor cu vâsle. Echipajele se vor forma pe loc, și pot participa concurenți indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă. Începând cu ora 13:30, vor fi organizate două concursuri SupAcademy România, unul pentru fete și unul băieți.

Dâmbovița înverzită de Strongbow își propune să relanseze discuția privind crearea unui nou profil al capitalei, prin regândirea vecinătăților și semnificației râului, care este o coloană vertebrală a orașului. Dâmbovița ar putea redeveni râul ce nu mai divide oraşul ci îl unește, un râu ce generează capital, un râu pentru o capitală europeană.

Dâmbovița Smart River este un proiect inițiat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 împreună cu Asociația pentru Tranziție Urbană – ATU în 2015, lansat la UrbanFest, eveniment organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România sub înaltul patronaj al comisarului european pentru politică regională, Corina Crețu.

Dâmbovița Smart River, înverzit de Strongbow” este un eveniment organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, în parteneriat cu Strongbow Apple Ciders, SupAcademy România, Primăria Municipiului București, Biblioteca Națională a României, Ministerul Culturii și Identității Naționale și Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement.

Cu sprijinul: DC Communication, AQUA Carpatica, Stalinskaya Vodka, Isuzu Romania, Apele Romane, Societatea Română de Radiodifuziune și BucurestiFM.  / www.facebook.com/RowmaniaPatzaichin

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.