Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dambovita in Timpuri Noi-un proiect pentru intrarea raului in mentalitatea urbana prin activitati culturale

1

Proiectul “Dambovita in Timpuri Noi” s-a nascut ca o urmare fireasca a celui din 2016, intitulat “Timpuri Noi-oameni si povesti”, prin care am descoperit o multime de locuri, oameni, povesti, idei si dorinte de a trai mai bine si mai frumos chiar la tine in cartier.

Prin proiectul din acest an dorim sa atragem atentia cat mai multor locuitori din cartierul Timpuri Noi , dar si autoritatilor, asupra faptului ca avem un rau care il traverseaza, ca acesta poate intra in mentalitatea urbana prin activitati culturale si ca prin dezvoltarea lui, asa cum s-a facut si in alte orase, chiar de la noi din tara(Timisoara, Oradea), nivelul de trai, de educatie si de cultura al locuitorilor din zona s-ar putea imbunatati.Totodata, prin activitatile diverse din punctul de vedere al continutului si beneficiarilor (familii, tineri, pensionari, angajati, locuitori ai cartierului si ai orasului) proiectului, ne propunem sa coagulam comunitatea si sa o stimulam sa fie mai activa comunitar.

Proiectul , susţinut  de Arcub- Centrul cultural al Primăriei Municipiului, în cadrul programului Microgranturi 2017,  se va desfăşura în lunile octombrie -noiembrie 2017, în diferite spaţii din cartierul Timpuri Noi (outdoor şi indoor),  şi va implica toate categoriile de vârstă: pensionari, salariaţi, familii, studenţi, elevi şi preşcolari.

In acest sens, vom organiza urmatoarele activitati:

-atelier de arhitectura si creatie in lemn, tururi culturale pentru familii cu copii, pentru descoperirea arhitecturii din zona, a istoriei strazilor, caselor si a spatiilor industriale transformate in centre de creatie; proiectii de filme de scurtmetraj, despre Dambovita, dar si despre cum s-a realizat amenajarea altor rauri ce traverseaza orase din Romania si din lume, urmate de discutii punctuale despre ce putem face noi astazi; spectacol de teatru comunitar in care sa se dezbata problemele tinerilor din cartier; crearea unui blog despre Dambovita si cum poate fi integrata mai bine in viata noastra.

De asemeni, pe parcursul acestui proiect dorim sa initiem si o lista de semnaturi pentru refacerea pasarelei din dreptul strazii Doamna Chiajna, pentru  a intari legaturile dintre  comunitatile de  pe cele doua maluri ale Dambovitei . Participarea la toate aceste activităţi va fi gratuită, pe bază de înscriere.

Organizatorii mizează pe mobilizarea şi colaborarea locuitorilor cartierului, cu idei şi  materiale documentare sau obiecte: fotografii, hărţi, cărţi, poveşti, amintiri, nume. Ei speră ca acest proiect să se constituie într-o platformă de comunicare comunitară, pentru păstrarea şi valorificarea patrimoniului acestui cartier, cât şi pentru stimularea iniţiativei şi creativităţii locuitorilor, mici şi mari.

Calendarul şi noutăţile vor fi postate pe pagina de Facebook a proiectului: TimpuriNoi-oameni si povesti.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

  1. Pingback: Fiti si voi parte din Romania pozitiva! – Dambovita vie

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.