Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dăm viaţă arborilor, prin alergare la Crosul Pădurii

0

ViitorPlus şi Asociaţia Bucharest Running Club invită pe toţi cei cărora le place sportul şi alergarea în natură  să participe la cea de-a III-a ediţie a Crosului Pădurii pe 29 mai, în Parcul Tineretului.

Crosul Pădurii este un eveniment ce promovează mişcarea în aer liber, care doreşte să tragă un semnal de alarmă privind problema pădurilor din ţara noastră şi în acelaşi timp să strângă fonduri pentru împăduriri. Crosul este primul antrenament oficial al Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, ce va avea loc pe 9 octombrie 2011. Este al III-lea an consecutiv când Maratonul se asociază cu o cauză ecologică – proiectul “Adoptă un copac!” al organizaţiei ViitorPlus. De aceea, în cadrul Crosului Pădurii, toate fondurile strânse din înscrieri şi donaţii vor fi folosite pentru împădurirea terenurilor degradate, prin proiectul „Adoptă un copac!”.

„Toţi trebuie să fim conştienţi că a proteja natura înseamnă a ne proteja pe noi înşine. De aceea, alergând pentru sănătatea naturii, alergăm şi pentru sănătatea noastră. Crosul Pădurii este doar un exemplu de cum ne putem implica fiecare dintre noi în a pune un pilon la consolidarea şi protejarea naturii, într-un mod plăcut şi distractiv” , a declaratTeia Gavrilescu, Preşedinte, ViitorPlus

„Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon reprezinta o suita de evenimente sportive, ecologice, umanitare cu ecou social naţional şi internaţional şi în acelaşi timp un program individual de antrenament,  nutriţie, ecologie, sănătate  pentru fiecare om atras de aceste preocupari”, a declarat Oana Năstase, director Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon.

Sunt invitaţi să alerge la Crosul Pădurii toţi iubitorii de sport şi natură, adulţi sau copii, pe 29 mai, în Parcul Tineretului din Bucureşti. Înscrierile se pot face online, până pe 27 mai, la www.viitorplus.ro/crosulpadurii, sau direct în ziua evenimentului, în intervalul orar 8:00-8:30.

Cursele crosului de anul acesta vor fi de 10 km, de 3 km şi de 1 km cursa cea mai aşteptată de cei mici. Copii vor fi cei răsfăţaţi la ediţia de anul acesta. Fiind în apropierea zilei de 1 iunie, cei mici vor fi întâmpinaţi de joculeţe distractive precum desene pe asfalt, pictură pe sacoşe din materiale naturale, facepainting cu cei de la Vizoo, informaţii noi despre mediu prezentate distractiv de către “Profesorii trăsniţi” de la Fun Science, Copacul Multumirilor de la Multumeste.net .

Partenerii principali ai Crosului Pădurii sunt: Coface, Kaufland Romania, News Outdoor Romania, Elevate şi Dor de Bucovina.

Partenerii Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon sunt Raiffeisen Bank, Volkswagen – maşina oficială a RBMIB, Gillette – antiperspirantul oficial al RBMIB, margarina de nouă generaţie Becel, GlaxoSmithKline (GSK) – una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, Adidas – tricoul oficial al RBMIB, Hilton Athenee Palace – hotelul oficial al RBMIB, Izvorul Minunilor – apa oficială a RBMIB, Isostar – energizantul oficial al RBMIB, World Class, alături de partenerii instituţionali – Federaţia Româna de Atletism, Primăria Municipiului Bucureşti, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Comitetul Olimpic Român, Ro Club Maraton şi partenerii media : Europa FM, TVR, Cartoon Network, Alerg, Runners World, Flacara, Ioana, Practic în Bucătărie, MBike, Green Report, The Diplomat, Prevention.

Mai multe detalii despre traseul crosului, categoriile de participare, programul evenimentului şi modalităţile de achitare a taxei de participare, pot fi accesate pe adresa web: www.viitorplus.ro/crosulpadurii

La cele două ediţii anterioare ale Crosului Pădurii, au participat  222 de alergători, iar numărul puieţilor plantaţi în urma fondurilor strânse la cros au fost de peste 1.400, ceea ce înseamnă peste 120 de arbori aduşi la maturitate.

***

ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă este o organizaţie nonprofit care derulează de cinci ani proiecte de împadurire, reciclare, educaţie şi conştientizare, producţie de confecţii textile naturale, construcţie de colectoare solare şi dotare a unor obiective sociale cu sisteme de încălzire a apei menajare ce utilizează energia soarelui, proiecte ce contribuie la soluţionarea unor probleme sociale şi de mediu în diferite zone ale ţării precum Bucureşti, Constanţa, Călăraşi, Prahova, Ilfov, Sălaj şi Teleorman.

„Adoptă un copac!” este un program dezvoltat de ViitorPlus pentru împadurirea terenurilor degradate, ce are la bază proiecte tehnice realizate de specialişti. Activităţile includ atât plantarea arborilor, cât şi îngrijirea pădurii timp de 5 ani, până ce aceasta atinge stadiul în care nu mai are nevoie de lucrări de întreţinere pentru a supravieţui. Rezultatele cumulate ale proiectului „Adoptă un copac!”, în trei ani şi jumătate au ajuns la 155.000 de puieţi plantaţi, pe o suprafaţă de 24,5 de hectare, cu ajutorul a peste 3.500 de voluntari, 3 sesiuni de completare şi 6 campanii de praşilă pentru îngrijirea puieţilor şi îndepărtarea buruienilor.

 

Despre Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2011

Prima ediţie a fost  în 2008 şi a avut 2000 de participanţi. În 2009 au fost 4000 iar în 2010 au fost 5000 de participanţi. Partenerii principali ai BIM şi-au menţinut sprijinul şi asocierea cu evenimentul pentru toate cele 4 ediţii. Informaţii, clasamente , fotografii, declaraţii ale ediţiei 2010 cât şi informaţii despre ediţia 2011 a   Bucharest International Marathon pot fi găsite la adresele de internet ale Asociaţiei Bucharest Running Club, organizatorul competiţiei www.bucuresti-maraton.ro şi www.bucharest-marathon.com.

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.