Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Da’DeCe octombrie?

0

Asociația Da’DeCe  aduce noi programe interactive pentru familii cu copii de 2-8 ani în locuri culturale, de distracție și învățare relaxată: artă, la Galeria Aiurart, muzicalitate (la Muzeul George Enescu), regalitate (la petrecerile cu Harap-Alb), vitalitate, în filme animate (la Anim’Est).

Constelații,  culori,  cuvinte – la Galeria Aiurart, pentru familii cu copii de 4-8 ani

Familiile cu cei mai mici consumatori de artă contemporană sunt invitate în zilele de sfârșit de săptămână, în expoziția (i)… (ii)… (iii)… (iv) din galeria Aiurart unde pot afla legătura logică sau imaginativă dintre culori, constelații și cuvinte, după o schemă jucăușă propusă de artista care expune: Iulia Nistor. Programul va permite pătrunderea în universul unui artist foarte sensibil în care lucrările își caută „singure” titlul. Se va intra în jocul artistic al autoarei căutând transparențele diverselor materiale, realizând constelații din pete de culoare care apoi vor fi transpuse în versuri sau povești proprii, ori se va căuta lumina în labirintul colorat cu care se încheie expoziția. Vor intra în joc pensule, hârtie, diverse materiale inspirate de expoziție și chiar părți ale corpului. Detalii despre program și înscrieri, aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/constelatii-culori-cuvinte/

Ateliere creative în cadrul Anim’Est (Minimest)

În cadrul Minimest, festivalul de film pentru copii, de vineri până duminică, 10-12 octombrie, de dimineață, după filmele de la ora 10.00 vă propunem ateliere pentru copii peste 3 ani. Aici se vor naște: antenuţe de albine făcute de mâini de copii, personaje din cele mai simple materiale reciclabile care îşi  vor scoate căpşoarele spre bucuria celor mici, personaje şi sentimentele iţite din apartamentele suprapuse din cartoane colorate. Filmele rulează la Cinema Studio (http://www.animest.ro/minimest-2014.aspx) iar atelierele Da’DeCe  durează o jumătate de oră. Participarea la atelier e condiționată de vizionarea filmului/calupului de filme de scurt metraj, de la ora 10.00, pentru că povestea filmului se întâlnește cu personajele de la ateliere.  

Muzeul vibrează, programul pentru familii cu copii de 2-8 ani de la Muzeul George Enescu

Da’DeCe nu i-a plăcut copilului Enescu vioara de jucărie, primită în dar?, Da’DeCe există familii de instrumente muzicale? Da’DeCe unele sunete sunt mai lungi în muzică și cum se rotesc ele? Iată câteva întrebări pe care cei mici le vor avea în minte într-un program vibrant de educație prin muzică și mișcare creativă. Activităţile propuse într-o oră de sâmbătă dimineața sunt potrivite pentru întreaga familie, astfel încăt copiii şi părinţii se vor juca creativ prin mișcare, se vor familiariza cu obiectele de patrimoniu din cadrul muzeului ce amintesc de copilăria compozitorului, prin intermediul muzicii şi mișcării creative vor afla despre viața şi opera acestuia.

Detalii despre program și înscrieri: http://www.asociatiadadece.ro/program/muzeul-vibreaza/

Petrecere cu Harap-Alb

Petrecere tematică pentru cei mici, cu surprize noi!

Dacă v-ați săturat de petreceri cu pictat pe față și țarc cu bile, echipa de educatori Da’DeCe vă propune o alternativă originală, amuzantă si relaxantă de sărbătorire a celui mic: o petrecere împreună cu Harap-Alb! Petrecerea se desfăşoară în spaţiul primitor de la Zeppelin Schule sau în orice spațiu suficient de generos, durează aproximativ 3 ore, se adresează copiilor cu vârste între 3 – 10 ani și părinților acestora. Ghidaţi de însuşi Harap-Alb şi de Sfânta Duminică/fiica împăratului Roș’, cei mici vor avea parte de o reinterpretare a poveştii, la care se adaugă jocuri şi probe special create, ateliere de creaţie adaptate temei, baloane cu porunci, recuzită aferentă, costume pentru copii şi educatori, teatru kamishibai și muzică de dans în ritm de basm.

Mai multe detalii, aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/petreceri-harap-alb/

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.