Daca e marti, Societal dezbate…despre ce gasim in culisele reciclarii?

0

Vine o vreme cand se arde neonul din baie sau becul din dormitor, cand cuptorul cu microunde scoate scantei, frigiderul consuma prea mult curent, calculatorul vechi e inlocuit cu un laptop, mobilul cu unul mai “destept” si tot asa… Totul se poate inlocui, iar de acum toate vechiturile au o destinatie, Coltul Verde.

Societal va invita marti, 10 mai 2011, ora 18 fix la sediul sau din strada Clucerului nr. 49 A, pentru a explora culisele reciclarii deseurilor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE). Raul Pop, directorul Asociatiei RECOLAMP, ne va vorbi despre proiectul Coltul Verde si DEEE-uri pornind de la cateva intrebari:

Ce este Coltul Verde?

Care este impactul de mediu al DEEE-urilor?

Pastram, oferim sau reciclam?

Care este traseul deseurilor?

Avem o harta a punctelor de recilare?

Evolutia tehnologica grabeste reciclarea?

Care este atitudinea consumatorilor fata de colectarea selectiva?

Pentru inscriere va rugam sa ne trimiteti un mesaj cu numele si organizatia din care faceti parte pe adresa de e-mail: martha.botezatu@reper21.ro.

Fiti eco-mobili si faceti o plimbare pana la sediul nostru, de la statia de metrou Aviatorilor sau de la statia de autobuz Piata Ion Mihalache. Avem o curte ideala pentru parcare, daca veniti pe biciclete.

Despre Recolamp

Recolamp este singura organizatie specializata in gestionarea deseurilor din surse de lumina, autorizata de Ministerul Mediului si Padurilor. Pentru a atinge acest scop, toate activitatile organizatiei urmaresc colectarea acestor deseuri si reciclarea lor in conditii de siguranta pentru mediu si sanatatea populatiei. Asociatia Recolamp si-a luat angajamentul de a isi desfasura activitatea intr-o maniera eficienta si responsabila fata de mediu. Detalii suplimentare pe www.recolamp.ro

Dezbaterile de marti sunt organizate de catre Asociatia REPER21, iar ilustratiile sunt semnate de Eugenia Ghita.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.