Daca e marti, Societal dezbate…despre ce gasim in culisele reciclarii?

0

Vine o vreme cand se arde neonul din baie sau becul din dormitor, cand cuptorul cu microunde scoate scantei, frigiderul consuma prea mult curent, calculatorul vechi e inlocuit cu un laptop, mobilul cu unul mai “destept” si tot asa… Totul se poate inlocui, iar de acum toate vechiturile au o destinatie, Coltul Verde.

Societal va invita marti, 10 mai 2011, ora 18 fix la sediul sau din strada Clucerului nr. 49 A, pentru a explora culisele reciclarii deseurilor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE). Raul Pop, directorul Asociatiei RECOLAMP, ne va vorbi despre proiectul Coltul Verde si DEEE-uri pornind de la cateva intrebari:

Ce este Coltul Verde?

Care este impactul de mediu al DEEE-urilor?

Pastram, oferim sau reciclam?

Care este traseul deseurilor?

Avem o harta a punctelor de recilare?

Evolutia tehnologica grabeste reciclarea?

Care este atitudinea consumatorilor fata de colectarea selectiva?

Pentru inscriere va rugam sa ne trimiteti un mesaj cu numele si organizatia din care faceti parte pe adresa de e-mail: martha.botezatu@reper21.ro.

Fiti eco-mobili si faceti o plimbare pana la sediul nostru, de la statia de metrou Aviatorilor sau de la statia de autobuz Piata Ion Mihalache. Avem o curte ideala pentru parcare, daca veniti pe biciclete.

Despre Recolamp

Recolamp este singura organizatie specializata in gestionarea deseurilor din surse de lumina, autorizata de Ministerul Mediului si Padurilor. Pentru a atinge acest scop, toate activitatile organizatiei urmaresc colectarea acestor deseuri si reciclarea lor in conditii de siguranta pentru mediu si sanatatea populatiei. Asociatia Recolamp si-a luat angajamentul de a isi desfasura activitatea intr-o maniera eficienta si responsabila fata de mediu. Detalii suplimentare pe www.recolamp.ro

Dezbaterile de marti sunt organizate de catre Asociatia REPER21, iar ilustratiile sunt semnate de Eugenia Ghita.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează