Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Daca e marti, Societal dezbate… Despre calcularea amprentei de carbon!

0

Ca in fiecare marti, pe 5 aprilie, 18 fix, Societal invita publicul ONG la o noua dezbatere organizata la casa REPER21 (str. Clucerului nr. 49A). Reprezentantii ONG-urilor se pot inscrie trimitand numele si organizatia din care fac parte la adresa de e-mail martha.botezatu@reper21.ro.

Moderatorul dezbaterii din 5 aprilie este Alexandru Popescu, initiator al proiectului StopCO2. Vom vorbi impreuna cu el despre utilizarea calculatorului amprentei de carbon (disponibil pe site-ul www.StopCO2.ro) ca instrument de imbunatatire a comportamentului nostru cotidian si de reducere a impactul fata de mediu. Ne propunem asadar sa exploram potentialul acestui proiect si a beneficiilor sale pentru indivizi, ONG-uri si companii. Iata cateva puncte de discutie:

Care este mecanismul calculatorului de amprenta de carbon?

Ce informatii sunt necesare inainte de a ne evalua impactul carbon?

Care este relevanta calculatorului pentu Romania?

Cum putem folosi calculatorul pentru a eficientiza consumul individual si organizational?

Presupun aceste actiuni un efort financiar sau o investitie de durata?

StopCO2.ro a dezvoltat primul calculator de amprenta de carbon adaptat la emisiile de CO2 din Romania, realizat in baza datelor furnizate de regiile nationale. Amprenta de carbon necesita date legate de mijloacele de transport folosite, consumul lunar de energie electrica, gaze sau apa asa cum reies din facturi. Calculatorul StopCO2.ro ajuta consumatorii sa fie mai constienti de amprenta personala de carbon si sa adopte masuri de responsabizare a vietii lor cotidiene.

Reduceti-va amprenta de carbon fiind eco-mobili!  Ca sa ajugeti la noi, alegeti o plimbare de 10 minute de la statia de metrou Aviatorilor sau de 5 minute de la statia Piata 1 Mai (unde se ajunge cu autobuzul 300 sau tramvaiul 41). Daca sunteti pe doua roti, avem o curte ideala pentru biciclete!

Ilustratiile pentru dezbaterile de marti sunt semnate de Eugenia Ghita, iar dezbaterile sunt organizate de Societal (www.societal.ro).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.