Da Vinci Learning prezintă un record mondial la Bucureşti în cadrul primului eveniment SciK!DS

0

Da Vinci Learning, televiziunea educaţională pentru întreaga familie aduce la Bucureşti cea mai mare baterie cu lămâi omologată de Cartea Recordurilor, în cadrul evenimentului SciK!DS organizat împreună cu UPC şi Fun Science.

Activităţile SciK!DS se vor desfăşura în perioada 26-27 octombrie şi sunt dedicate copiilor cu vârsta de 6-14 ani.

Sâmbătă, 26 octombrie, între orele 10.00 – 16.00, în curtea Şcolii Gimnaziale „Elena Văcărescu” din Bucureşti, copiii sunt invitaţi să asiste şi să contribuie la construcţia instalaţiei cu peste 2000 de lămâi. Aceasta va genera suficientă energie electrică pentru a aprinde becuri LED.

Tot aici se vor desfăşura ateliere susţinute de Fun Science şi Profesorii Trăsniţi care demonstrează principii ştiinţifice prin modalităţi distractive:

– ce sunt atomii și electronii;

– curentul de apă vs. curentul de electroni;

– cum circulă electronii;

– de ce şi cum bateriile se încarcă şi se descarcă;

– ce este electricitatea statică.

 

În cadrul evenimentului, participanţii sunt aşteptaţi la demonstraţii cu roboţi susţinute de RoboFun, jocuri în aer liber şi premii oferite de Librăria Bastilia, Revista Doxi, Ştiinţă şi Tehnică şi Terra Magazin.

Duminică, 27 octombrie, între orele 14.00 – 18.00, gazda SciK!DS va fi Librăria Bastilia, pentru o serie de ateliere „pop-up science”. Activităţile vor fi susţinute de STEAM Initiative, o comunitate formată din organizaţii, instituţii, laboratoare media, tineri şi profesori din România care contribuie la popularizarea ştiinţei, tehnologiei, ingineriei, artelor şi matematicii.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru înscrieri şi detalii suplimentare, accesaţi site-ul www.scikids.ro .

 scikids

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează