Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Da Vinci Learning prezintă un record mondial la Bucureşti în cadrul primului eveniment SciK!DS

0

Da Vinci Learning, televiziunea educaţională pentru întreaga familie aduce la Bucureşti cea mai mare baterie cu lămâi omologată de Cartea Recordurilor, în cadrul evenimentului SciK!DS organizat împreună cu UPC şi Fun Science.

Activităţile SciK!DS se vor desfăşura în perioada 26-27 octombrie şi sunt dedicate copiilor cu vârsta de 6-14 ani.

Sâmbătă, 26 octombrie, între orele 10.00 – 16.00, în curtea Şcolii Gimnaziale „Elena Văcărescu” din Bucureşti, copiii sunt invitaţi să asiste şi să contribuie la construcţia instalaţiei cu peste 2000 de lămâi. Aceasta va genera suficientă energie electrică pentru a aprinde becuri LED.

Tot aici se vor desfăşura ateliere susţinute de Fun Science şi Profesorii Trăsniţi care demonstrează principii ştiinţifice prin modalităţi distractive:

– ce sunt atomii și electronii;

– curentul de apă vs. curentul de electroni;

– cum circulă electronii;

– de ce şi cum bateriile se încarcă şi se descarcă;

– ce este electricitatea statică.

 

În cadrul evenimentului, participanţii sunt aşteptaţi la demonstraţii cu roboţi susţinute de RoboFun, jocuri în aer liber şi premii oferite de Librăria Bastilia, Revista Doxi, Ştiinţă şi Tehnică şi Terra Magazin.

Duminică, 27 octombrie, între orele 14.00 – 18.00, gazda SciK!DS va fi Librăria Bastilia, pentru o serie de ateliere „pop-up science”. Activităţile vor fi susţinute de STEAM Initiative, o comunitate formată din organizaţii, instituţii, laboratoare media, tineri şi profesori din România care contribuie la popularizarea ştiinţei, tehnologiei, ingineriei, artelor şi matematicii.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru înscrieri şi detalii suplimentare, accesaţi site-ul www.scikids.ro .

 scikids

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.