Dă culoare finalului de an, hai la atelierul de pictură în acuarelă!

0

Din 24 noiembrie, Fundația Calea Victoriei îți pregătește seri de relaxare prin pictură. Cinci întâlniri în care descoperi cât mai multe despre puterea și expresivitatea culorilor, privești natura cu alți ochi și o expui în pastel, cărbune și acuarelă.

La atelierul de pictură în acuarelă cu lectorul Maria Irina Bălan parcurgi cinci întâlniri pline de expresivitate, culori, trăiri. Te vei familiariza cu tehnica acuarelei, vei folosi pastel şi cărbune pentru a îmbogăţi lucrările cu plasticităţi aparte şi vei bifa noţiunile de bază legate de paginare, cromatică, tipuri de tuşe, pete şi linii în culoare.

Mânuind tehnica pastelului cu expresivitatea şi forţa caracteristică lui şi a crochiurilor în cărbune ce impun o abordare rapidă a desenului vei obţine acuarele inedite, pline de culoare şi de viaţă.

Temele întâlnirilor sunt:

Acuarelă pe suport uscat combinată cu pastel şi cărbune (lucru după natură statică)

Acuarelă pe suport umed (lucru după natură statică)

Crochiuri de peisaje în acuarelă pe suport umed

Acuarelă şi pastel pe suport uscat, lucrare decorativă de inspiraţie Art Nouveau

Mai multe informații despre cursul care începe mâine poți afla de aici.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.