Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cursuri gratuite – Scoala Nationala de Jurnalism MediaFem

7

S.C. Blockbuster Media S.R.L., în calitate de solicitant, şi Asociaţia Jurnalism pentru Şanse Egale (JSE) în calitate de partener anunţă lansarea proiectului „Media FEM – Şcoala Naţională de Jurnalism”. Demarat în data de 05.05.2014, cu perioadă de implementare de 18 luni şi cu o valoare totală de 17.129.034 RON, proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Obiectivul general al proiectului este promovarea principiului egalității de șanse și de gen în cadrul comunităţii mass-media atât prin instruirea membrilor activi, cât şi prin calificarea şi recalificarea celor care lucrează deja în domeniu sau a celor care doresc să intre în această comunitate. În acest sens, Blockbuster Media (beneficiar) şi Asociaţia Jurnalism pentru Şanse Egale (partener) anunţă înfiinţarea la Bucureşti a Media FEM – Şcoala Națională de Jurnalism în care 616 femei vor fi pregătite pentru meserii ce susţin activităţi de bază în domeniul mass-media: reporter, cameraman, operator procesare audio-video (editori imagine), regizor emisie, cosmetician, coafură şi operator validare şi prelucrare date. Cursurile, cu durata de 14 luni, sunt GRATUITE, iar pentru o parte dintre participanţi vor fi acordate subvenţii şi premii. De asemenea, pentru 140 de experţi şi operatori mass-media vor fi organizate sesiuni de instruire în domeniul egalităţii de şanse şi de gen.

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni şi are adresabilitate directă către 756 de femei, de operatori şi de experţi mass-media, aparţinând regiunilor de dezvoltare Bucureşti-Ilfov şi Sud Muntenia (Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman)

Inscrierile pentru Scoala de Jurnalism MediaFem se fac pana cel mai tarziu ultima saptamana din luna august 2014, pe e-mailul mediafem@blockbustermedia.ro

Scoala-Nationala-de-Jurnali

S.C. Blockbuster Media S.R.L. a realizat campanii de advertising pentru mărci comerciale și a derulat campanii sociale cu amploare națională. Cu vastă experiență în managementul administrativ și financiar de proiect, coordonarea de echipe interdisciplinare de creație și implementare, S.C. Blockbuster Media S.R.L. a adus o contribuție importantă în mai buna cunoaștere și înțelegere a fenomenelor sociale din România: campania naţională pentru refacerea fondului forestier, campania-maraton de 24 de ore dedicată luptei împotriva poluării şi a încălzirii globale, campania împotriva neglijenţei parentale, campania de atitudine cetăţenească împotriva abuzurilor autorităţilor.

Asociația Jurnalism pentru Şanse Egale – JSE este o organizaţie nonguvernamentală înfiinţată în anul 2013 şi are ca scop organizarea unor activități și implementarea unor proiecte de susținere și reprezentare a principiului egalității de șanse și de gen în mass-media și în societatea românească prin promovarea de inițiative ale jurnaliștilor, organismelor non-guvernamentale și private, cooperarea, schimbul de informații, realizarea de formate și materiale de presă scrisă și tv care să contribuie la promovarea principiului de egalitate de șanse și gen.

Obiectivul General al Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) este dezvoltarea capitalului uman și creșterea competitivității acestuia, prin conectarea educației și învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii și asigurarea participării crescute pe o piață a muncii modernă, flexibilă și inclusivă pentru 1.650.000 de persoane.

Fondul Social European (FSE) este instrumentul principal prin care Uniunea Europeană finanțează obiectivele strategice ale politicii de ocupare. Pentru 50 de ani, FSE a investit în programe dedicate creșterii gradului de ocupare în statele membre UE.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

7 comentarii

 1. avatar

  Buna ziua! Ma intereseaza acest curs! Cum ma pot inscrie! Cand, unde si cat dureaza cursurile! Astept un raspuns, va rog! Multumesc anticipat! Monik

 2. Pingback: Risipă și corupție de zile mari – partea a II-a

 3. Pingback: Big time waste and corruption in Romania by the European Union – Part two

 4. avatar

  BUNA ZIUA ,
  CE TREBUIE PENTRU INSCRIERE? TRANSPORTUL SE DECONTEAZA? IN CE PERIOADA ESTE CURSUL?

  MULTUMESC

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.