Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cursuri gratuite de limba engleză pentru elevii cu venituri modeste din București

0

Eşti elev, ai între 15 și 17 ani şi doreşti să-ţi perfecţionezi engleză, să afli mai multe despre America şi să-ţi faci noi prieteni? Participă la concursul pentru English Access Microscholarship Program!

Coordonat de Asociația Romano ButiQ și finanțat de Departamentul de Stat al S.U.A. prin Ambasada S.U.A. la Bucureşti, English Access Microscholarship Program se adresează elevilor cu vârste între 15 și 17 ani, cu venituri modeste sau aparținând grupurilor vulnerabile, care își doresc să studieze limba engleză și cultura americană.

sigla Romano ButiQ

Programul se desfăşoară în perioada martie 2015 – decembrie 2016 şi cuprinde 360 de ore de pregătire, distribuite săptămânal în afara programului de şcoală (orele pot avea loc atât în zilele de lucru, cât și sâmbăta, după cum se va stabili cu profesorii), dar şi de sesiuni intensive pe parcursul celor două tabere educaţionale programate să se desfaşoare în proiect.

Programul Access va cuprinde, pe lângă cursurile de engleză, şi participarea la acţiuni civice, întâlniri cu diplomaţi americani, cu bursieri Fulbright români şi americani, cu foşti şi actuali participanţi la programele de schimb cultural-educaţional şi profesional ale guvernului american.

Cursurile sunt programate să înceapă în luna iunie, iar instruirea, taberele, cărţile şi alte materiale necesare sunt gratuite.

Ce trebuie să faci dacă doreşti să participi la program?

  • Să deții cunoștințe de bază de limba engleză
  • să-ţi anunţi părinţii că vrei să te înscrii la concurs; dacă vei fi selectat(ă), vom avea nevoie de acordul scris al părinţilor tăi
  • să trimiţi un CV, în care să menţionezi la ce concursuri şcolare, inclusiv olimpiade, şi/ sau la ce activităţi extraşcolare (tabere, şcoli de vară, concursuri sportive, acţiuni de voluntariat etc) ai mai participat până acum şi un scurt eseu (nu mai mult de o pagină) în care să ne spui de ce ai dori să participi la acest program, ce aşteptări ai şi ce proiecte de viitor. Aceste două documente trebuie să fie în limba română şi trebuie trimise prin e-mail, până la data de 30 aprilie 2015, la adresa de e-mail andreea@romanobutiq.ro.
  • să participi la un interviu cu echipa care coordonează proiectul din partea RomanoButiQ  și repreyentanti ai Ambasadei S.U.A., care va fi organizat după ce vom citi CV-urile şi eseurile voastre.

–         Vor fi selectaţi 18 participanţi, provenind din familii dezavantajate din punct de vedere economic.

–         Pentru a absolvi cursul, prezența minimă este de 70% din numărul de ore

–         La sfârşitul programului, absolvenţii cursurilor vor primi o diplomă prin care li se va recunoaşte încheierea cu succes a cursurilor.

Mulţumim pentru interesul tău de a participa la acest program şi aşteptăm candidatura ta (CV şi eseu) până pe 30 aprilie 2015.

Dacă ai întrebări sau doreşti mai multe informaţii, poţi să iei legătura cu Andreea Pătru, Asociația RomanoButiQ, telefon 0727318729, e-mail andreea@romanobutiq.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.